Nyhet

Visualiserer albumslipp på utradisjonell måte

Montée har sluppet kortfilmen ’Into The Fray’ i forkant av det kommende albumet med samme navn. Se den her.

Oslo-bandet Montée pangstartet karrieren med debutalbumet Isle Of Now, som kom i 2009 og skaffet bandet en Spellemann for årets beste popgruppe samme år. Også oppfølgeren Rendition Of You fra 2011 ble nominert til samme pris. Førstkommende mandag, den 5. mai, slippes Into The Fray og i den anledning er også en kortfilm på banen.

Ønsket med kortfilmen er å visualisere det kommende albumet på en litt utradisjonell måte. Soundtracket til filmen, som er regissert av Vetle Vongraven, består av utdrag fra flere av låtene på skiva.

– Musikk er noe som alltid bør være åpent for tolking, og da det ble snakk om å lage en video så ble vi straks enige om å prøve noe nytt. Vi ga Vetle null føringer, og nettopp den friheten synes jeg ga veldig gode resultater, forteller gitarist Erlend Mokkelbost.

Å lage filmen var en relativt kjapp prosess og tok fire dager - fra idéutvikling til ferdig eksport. Mye av innholdet er dessuten spontane påfunn under filmingen, som dermed har gitt en veldig spontan-drevet historie.

Maya Vik var en av de som var med på å starte Montée i 2009, men valgte i 2012 å forlate bandet til fordel for en solokarriere. Mer om det her.

Her kan du se Montée sin nye kortfilm og glede deg til albumslipp:

ANNONCE