Nyhet

Indierockband ble stoppet på grensen til Norge

— Det ble en dyr tur for oss, og det er ikke akkurat billig å leve her i Norge heller, sier Aidan Knight til GAFFA.

Aidan Knight (bildet) er en kanadisk indierock-artist. Denne helgen varmet han opp for Half Moon Run på Parkteateret. Tross en humpete tur fra Danmark til Norge, som endte med at han og bandet ble 50.000 kr fattigere, var Aidan gira og klar for å vise frem musikken sin.

Som liten var han en normal gutt som likte å spille fotball, synge og leke med vennene sine, men jo eldre han ble, jo mer sikker ble han i sin sak. Han ville drive med musikk.

— Det var for 5-6 år siden begynte jeg å lage denne musikken, før det spilte jeg trommer og gitar for andre. Jeg skjønte fort at jeg ville lage min egen musikk, sier han når vi møter ham backstage etter konserten.


Bukte hele fjoråret på nytt album

Albumet Each Other ble sluppet 22. januar i år, det er en plate som beskriver hvordan Aidan føler og opplever ting i livet. Han brukte hele 2015 på å ferdigstille albumet.

— Låtene handler om forholdene i livet mitt, det å være vekke fra familien store deler av året og ikke være til stede i livet deres. Jeg har gått glipp av at mange av vennene mine har giftet seg og fått barn. Jeg trur hvis du spør meg om hva musikken min handler om vil jeg si at jeg forteller familie og venner hva jeg har gjort de siste årene.


Han trives godt som musiker, og alt det gir ham. Aller mest liker han hva musikken gjør for ham som person.

— Det å være kreativ og lage det jeg liker av musikk er viktig for meg. Jeg liker å prøve å forstå verden gjennom musikken, hvordan jeg er i verden, er jeg en god venn? Er jeg god mot familien? I mange tilfeller er svaret nei.

For Aidan er det ikke viktig at alle liker musikken hans, han er fornøyd så lenge noen hører på den.


— Musikken min er introvert og personlig, det er ikke viktig for meg hvem som liker musikken, jeg ville laget denne musikken selv om ingen likte den, for den betyr mye for meg. Jeg hører andre musikere si at det som driver de til å fortsette med musikken er publikum, jeg driver med musikk fordi jeg liker det selv.

Streng grensekontroll

Vi avslutter intervjuet med å spørre hva som skjedde ved grensen tidligere på dagen, og lurer på om han liker Norge etter det som skjedde.


— Jeg liker Norge, men jeg liker ikke grensekontrollen, haha. De sjekket seriøst hele vanen vår. Og vi måtte betale skatt på alle instrumentene våre. Vi måtte betale det med en gang, hvis ikke kunne vi ikke spilt showet i kveld, men vi skal få tilbake pengene innen 3 uker, så det håper jeg skjer. Det ble en dyr tur for oss, og det er ikke akkurat billig å leve her i Norge heller, smiler han.

Musikken til Aidan Knight er helt herlig og vi anbefaler alle som er glad i indierock å sjekke ut musikken.

Her kan dere se musikkvideoen til den ferske låta All Clear:

ANNONCE