Nyhet

ÅRETS LÅTER 2015: 19 - 10

Dette er sporene som har gått på repeat hos GAFFA-redaksjonens medlemmer de siste tolv månedene.

Det meste får plass når GAFFA-redaksjonen kårer sine låtfavoritter fra året som har gått. Variasjonen og bredden hos våre skribenter og fotografer er stor, og vi er ganske sikker på at det vil være mulig å finne noe for enhver smak på våre lister.

Hver dag denne uken teller vi ned årets 50 beste låter og årets 50 beste album.

Listene er satt sammen av Ellen Lund, Victoria Tronstad, Geir Magne Staurland, Eskil O. Vestre, Silje Strømmen, Magnus von Schantz, Aslaug O. Klaussen, Mari Anvik Berg, Thomas Høie Haugland, Ida Frantsen, Stine Ingjer Eriksen, Karina Rønning, Hanna Mari Moen og sjefredaktør Tord Litleskare.


Her kan du se plassene 50 - 40, her kan du se plassene 39 - 30 og her kan du se plassene 29 - 20

19. Dune Rats - ET

Dune Rats


Skitten garagerock/indie hentet fra Dune Rats' nye og selvtitulerte album. Lyden av sommeren 2015?

18. Carly Rae Jepsen - All That


School Boy/Interscope

Det deilige og sensuelle høydepunktet fra den canadiske superstjernens siste album. Det er lett å høre at Devonté Hynes fra Blood Orange har hatt en finger med i spillet her.


17. MØ - Kamikaze

Sony Music

MØ fikk den nærmest umulige oppgaven det var å skulle følge opp singelsamarbeidet med Major Lazer, Lean On, med Kamikaze. En god smakebit på nytt materiale fra dansken.

16. Karpe Diem - Lett Å Være Rebell I Kjellerleiligheten Din


Karpe Diem DA


Norges største hiphop-duo overrasket alle med tre nye låter og musikkvideoer denne høsten. Her sparkes det i alle retninger, men spesielt mot kommentarfeltrasistene og justisminister Anders Anundsen.

15. Kendrick Lamar - The Blacker The Berry


Aftermath/Interscope/Top Dawg Entertainment

"I'm the biggest hypocrite og 2015", rapper Lamar. Et av de tøffeste statementene vi har hørt i år, og en fin forløper til et av årets store album, To Pimp A Butterfly.


14. Florence + The Machine - Ship To Wreck

Island/Universal Music

Florence Welch var en av headlinerne på Øyafestivalen i sommer, og singelen Ship To Wreck fra årets albumutgivelse var definitivt et høydepunkt under den opptredenen. For en basslinje!

13. Unknown Mortal Orchestra - Multi-Love


Jagjaguwar


Selv om de ikke overbeviste vår anmelder noe særlig under sommerens konsert i Bergen, skal Unknown Mortal Orchestra ha ros for en av årets aller beste låter; Multi-Love.

12. AURORA - Running With The Wolves


Petroleum Records

AURORA fortsetter sin vei mot toppen. Neste år kommer debutalbumet, men tittellåten fra årets EP er definitivt noe av det fineste vi har hørt fra den kanten.


11. Julia Holter - Betsy On The Roof

Domino

Årets skive fra LA-baserte Julia Holter ser mot naturen og serverer med det, landlig, for ikke å si bortgjemt strandlig, idyll tonesatt gjennom storbyboerens romantiserende blikk. Betsy On The Roof er elegant, estisert, romantikk inkorporert.

10. Half Moon Run - Trust


Glassnote


Gjett om det blir stappa fullt når denne gjengen besøker Parkteatret i Oslo neste år da! Har du ennå ikke hørt om Half Moon Run er det virkelig på tide.

Følg med på GAFFA.no hver dag denne uken for vår oppsummering av årets beste låter og album!


ANNONCE