Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

Tame Impala, Jenny Hval og Karpe Diem er blant våre sterkeste live-anbefalinger i uka som kommer.

Vi i GAFFA-redaksjonen fortsetter vår ukentlige spalte med konsertanbefalinger.

Også denne uka skjer det mye fint på scenene i Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger. Blant annet får vi besøk av både Tame Impala og Suede fra det store utland mens norske suksesser som Karpe Diem, Jenny Hval og Circus Maximus starter opp sine turnéer i forskjellige byer. Uansett hva du foretrekker er det definitivt verdt å rusle gjennom vinterkalde norske byer for å komme inn i varmen foran konsertscenene denne uka.

Har du tips om konserter som burde nevnes i denne spalten kan disse sendes til [email protected].


Tame Impala: Sentrum Scene, Oslo 4. februar

Australske Tame Impala med Kevin Parker i front er ikke kjent for å ha de feteste sceneshowene, han står mer sjenert og fester blikket på gitaren, men det har også sin sjarm synes nå vi. Med hiter som Let It Happen, The Less I Know The Better og The Moment er vi sikre på at dette blir en utrolig bra kveld med masse godbiter.

Alle som digger Tame Impala bør vende snuten mot Sentrum Scene i Oslo denne torsdagskvelden.

Karpe Diem: Samfundet, Trondheim, 6. februar


Denne uken begynner endelig Karpe Diem sin store norgesturné og et av de første stoppene er Samfundet i Trondheim. Denne duoen kan å provosere og lage sterke låter, det står heller ikke på viljen når de gjør konserter. Det pleier å være konfetti, pyro-effekter og fete gjesteopptreder. De er folkekjære og kan det å ta vare på publikumet sitt. Ofte er showene deres nesten irriterende feilfrie.

Jenny Hval, Okay Kaya & Carmen Villain: Folken, Stavanger, 4. februar


Jenny Hval, Okay Kaya og Carmen Villain har bestemt seg for å dra ut på felles mini-turné og første stopp er Folken i Stavanger, før turen går videre til Landmark i Bergen og Blå i Oslo de to påfølgende dagene.


Hval har fått mye oppmerksomhet for albumet Apocalypse, Girl, og har ikke spilt konsert i Norge siden Øyafestivalen i sommer. Okay Kaya lager rolig musikk preget stillhet og melankoli, mens Carmen Villain som tidligere var modell fant ut at perfekt er kjedelig. Med masse inspirasjon fra det eksperimentelle, og det småskitne bandet Sun City Girls har hun virkelig fått det til.

Suede: Sentrum Scene, Oslo 2. februar


I 1993 kom debutalbumet deres ut og allerede året etter ble de kåret til det beste nye bandet i Storbritannia. Dette er musikere som har holdt på i mange år og vet hva de skal gjøre for å få igang publikum. Med sine følelsesladde låter som omhandler forhold og relasjoner til andre mennesker blir en fort revet med og glad i disse britene.

Vår anmelder var heller ikke i tvil om at deres ferske album Night Thoughs fortjente fem stjerner. Suede er med andre ord tilbake i storform!


Atlanter: Parkteatret, Oslo 6. februar

Dette er gjeng uredde gutter som vil at publikum skal danse og føle musikken sammen med dem. De er kjente for å ha lyder og rytmer fra alle verdens hjørner og fascinerer de fleste med deres bruk av ulike sjangere, det er en sofistikert blanding av skrangling, grooves, funk og skjøre lyder. Lyst på en annerledes konsertopplevelse denne lørdagen? Da bør Atlanter være midt i blinken for deg!

Les vår anmeldelse av deres ferske album Jewels Of Crime her.

MK' Marvelous Medicine: Lille Ole Bull, Bergen 2. februar 


MK' Marevelous Medicine har for lengst markert seg som et spenstig live-band og trioen vinner stadig nye fans. De gir oss funkbasert blues, en sjanger som åpner opp for mye lek og musikalsk variasjon.


Selv om vi var litt lunkne til skiven som ble sluppet i forrige uke, kommer man ikke bortifra at trioen er en opplevelse på scenen.

Circus Maximus: Rockefeller, Oslo 6. februar


Når Circus Maximus spiller på hjemmebane i Norge er det oppmøteplikt for fans av deres progressive metal. Et nytt album er ventet i neste måned så det blir garantert mulig å høre nytt materiale når bandet legger ut på en turné som også tar dem innom Stavanger og Trondheim i Norge de neste ukene - før turen går videre til kontinentet og enda større konsertscener i blant annet Tyskland og Italia.

Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem DU gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under artikkelen eller på Facebook-siden vår!


ANNONCE