Nyhet

Elephant9 & Terje Rypdal til Øyafestivalen

Årets Øya-program kan by på en konsert helt utenom det vanlige, med noen av landets aller fremste musikere.

I dag kan Øyafestivalen bekrefte at Elephant9 vil gjeste Tøyenparken i sommer. Trioen har gjort seg bemerket for sin intrikate jazzrock og har høstet inn lovord bade innenlands og utenlands. I fjor slapp de albumet Silver Mountain i samarbeid med den svenske Dungen-gitaristen Reine Fiske.

Når Elephant9 gjester årets Øyafestival tar de med seg en helt spesiell gjest, nemlig den levende legenden Terje Rypdal. Dette blir ikke første gangen Rypdal deler scene med Elephant9. Da trioen slapp Silver Mountain i fjor høst var han nemlig gjesteartist ved releasekonserten deres på Rockefeller. 

— Vi er stolte av å dele scene med en legende som Terje Rypdal. Han har vært en musikalsk ledestjerne for samtlige involverte, så det sier seg selv at dette blir gøy. Han er den perfekte gjesteartisten for Elephant9, og vi er det perfekte bandet for han, kan trommeslager Torstein Lofthus fortelle til GAFFA.


Rypdal er kjent som en av verdens beste jazzgitarister og har i løpet av sin karriere samarbeidet med navn som Ronni Le Tekrø, Ketil Bjørnstad, Jan Garbarek og Palle Mikkelborg. I 2005 mottok han Spellemanns hederspris.

Årets utgave av Øyafestivalen arrangeres 9. - 13. august med blant andre New Order, PJ Harvey, Kvelertak, Foals, CHVRCHES, Jamie XX, Ane Brun og Massive Attack på plakaten.

Billetter til festivalen kan kjøpes via GAFFA LIVE.


Mer informasjon om Øyafestivalen 2016 finner du i GAFFAs Festivalguide.

Varm opp til Elephant9 med låta Abhartach fra deres siste utgivelse her:


ANNONCE