Nyhet

De åpner sommerens Roskilde Festival

Britisk superstjerne med gjester skal kickstarte programmet på ikoniske Orange Scene i slutten av juni.

Syrian National Orchestra For Arabic Music og selveste Damon Albarn, kjent fra Blur og Gorillaz, skal åpne Orange Scene på Roskilde Festival onsdag 29. juni. Det bekreftet arrangørene av den danske festivalen i en pressemelding i dag. Syrian National Orchestra For Arabic Music besto opprinnelig av 90 medlemmer da det ble dannet i 1990 og har både tradisjonell arabisk musikk og mer eksperimentelle verker på repertoaret.

Etter starten på borgerkrigen i Syria i 2011 er medlemmene spredt til land som Tyskland, Nederland, Sverige, Danmark, Tyrkia, Libanon og Syria, og orkesteret har ikke spilt sammen på fire år.

Damon Albarn har et spesielt forhold til orkesteret etter at han opptrådte sammen med dem i konserthuset i Damaskus i 2008, i tillegg til at de spilte på Gorillaz-albumet Plastic Beach i 2010. Flere av medlemmene var også med på scenen da Gorillaz spilte på Roskilde senere samme år.

— Det blir et musikalsk toppmøte mellom syriske og vestlige musikere, og vi tror på at resultatet blir en helt usedvanlig åpningskonsert som blir både festlig, bevegende og uforutsigbar. Å innlede årets festival med et syrisk nasjonalorkester i selskap med en masse vestlige musikere er også en måte å vise hvordan kultur og møtet mellom kultur kan bygge broer på tvers av landegrenser, konflikter og politisk overbevisning, sier talskvinne Christina Bilde i Roskilde Festival.

Arrangørene bak Roskilde Festival bekreftet allerede før jul at store navn som PJ Harvey, Tenacious D, New Order, Red Hot Chili Peppers, Wiz Khalifa og norske AURORA kommer til å opptre under sommerens utgave av festivalen. De siste ukene har blant annet Tame Impala og LCD Soundsystem også blitt annonsert til festivalen.

Roskilde Festival finner sted fra 25. juni til 2. juli 2016. Billettene ble lagt ut for salg i desember.

Finn billetter via GAFFA LIVE, og les mer om festivalen i GAFFAs Festivalguide.

ANNONCE