Nyhet

De 5 mest minneverdige Super Bowl-konsertene

I anledning Super Bowls 50-årsjubileum har vi satt sammen en liste over de fem villeste pauseshowene i historien.

Natt til mandag norsk tid går Super Bowl av stabelen for 50. gang. Her skal Carolina Panthers og Denver Broncos duellere i amerikansk fotball. Arrangementet er dog ikke kun for sportsinteresserte, men også et must for musikkinteresserte.

Under kampens pause er det nemlig musikken som står i fokus, og artister som Paul McCartney, The Who og U2 har opp gjennom årene fått den store æren av å underholde massene. I år er det Coldplay, Beyoncé og Bruno Mars som skal stå for det famøse showet.

I anledning 50-årsdagen til Super Bowl har vi valgt å sette sammen en liste over de fem mest minneverdige showene. Listen er ikke en standard 'god eller dårlig'-oppsummering, men heller et skandale-o-meter. Bemerk gjerne at skandalemålingen er basert på en amerikansk mentalitet og at det dermed ikke er utenkelig at man kun trekker litt på skuldrene her i Norge.


5: Bruce Springsteen - 2009:

Den amerikanske legenden Bruce Springsteen, også kjent som The Boss, opplevde å få sin opptreden under Super Bowl husket for noe helt annet enn sin musikalske prestasjon.

Den største snakkisen etter Super Bowl 2009 var nemlig Springsteens knær. Under siste låt ut, Tenth Avenue Freeze Out, hiver han seg ned på knærne og glir over scenen og direkte inn i filmkameraet.


Dette synet kan du nyte her:

4: Aerosmith & N'Sync - 2001:


Super Bowl i 2001 kunne by på både boyband og rockelegender. Popgutta i N'Sync skapte liv i publikum før Aerosmith overtok scenen. Det er imidlertid avslutningsnummeret som sitter igjen i minnet hos de fleste. Noen kaller det genialt, andre omtaler det som skandaløst.

Det dreier seg om Aerosmiths fengende hit Walk This Way som under denne opptredenen ble fremført av rockerne selv, N'Sync, Britney Spears, Mary J. Blige og Nelly. Om ikke annet skriker det hele '2001'!

Bedøm selv:

3: Diana Ross - 1996:


Ex-The Supremes sangerinnen Diana Ross kunne i 1996 minne seere over hele verden om hvorfor hun blir omtalt som en av de originale divaene.


Mot slutten av Ross sin opptreden kan man skimte et helikopter før hun utbryter "oh, here comes my ride." Stjernen forlater deretter arenaen per helikopter, mens musikken drønner videre.

Mer badass går det vel neppe an å bli?


2: Madonna - 2012:

Da den amerikanske pop-dronningen Madonna opptrådde under Super Bowl for fire år siden inviterte hun både Nicki Minaj og M.I.A. opp på scenen under låta Give Me All Your Luvin'. Tiden skulle vise at det var M.I.A. som endte opp med å stjele rampelyset.

Omtrent åtte minutter inn i showet beslutter hun seg – i protest – for å gi fingeren til hele verden, mens hun synger "I don't give a shit." Så mye for sensur.


Den omdiskuterte episoden kan du se her:

1: Janet Jackson & Justin Timberlake - 2004:


Showet til Janet Jackson og Justin Timberlake skapte fullstendig furore og har i ettertid oppnådd en nærmest ikonisk status. Hendelsen skapte rett og slett så mye hysteri at den ble døpt til "Nipplegate". Dette er selvfølgelig grunnet Jacksons bare bryst som ble kringkastet til en hel verden. En pupp er i seg selv ikke noe særlig skandaløst, men på amerikansk fjernsyn er det en fullstendig 'no-go'.

Timberlake, som forårsaket blottingen, mente det hele var et uhell. Jacksons talsperson hevdet det samme. Uhell eller ei, så endte 'Nipplegate' med en rettsak som resulterte i en kjempebot for TV-selskapet MTV som var produsentene bak pauseinnslaget dette året.

Uhell eller koreografi? Bedøm selv her:

Følg med på Viasat 4 fra kl. 22:30 i kveld for å se årets Super Bowl - og ikke minst pausekonserten. Her forventes det blant annet at Beyoncé og Coldplay vil fremføre låten Hymn For The Weekend:ANNONCE