Nyhet

5 konserter du ikke kan gå glipp av på årets Blastfest

Den store metalfestivalen i Bergen kickstartes i kveld. Her er våre anbefalinger!

Når datoen tikker ned mot påske vet man at det er to metalfestivaler som står for tur. Hvis programmet påskelabyrinten tjuvstarter, så kan jeg avsløre at turen går først til Bergen. Det er duket for tredje utgave av Blastfest og i 2016 er festivalen helnorsk.

Bastfest skal denne uken vise spennet i det som norsk metal kan by på. Du kan meske deg med sonisk voldtekt fra mindre band som Inculter, Mistur og Virus, men også større aktører som Gorgoroth, Ihsahn og Abbath. Skulle du ønske annet kulturelt påfyll enn musikk, så kan festivalen også tilby utstillinger fra kunstnere og tegnere som Kim Holm, Zbignew M. Bielak og David Thierree, men også fra Kristian "Gaahl" Espedal.

Les mer om festivalen i GAFFAs Festivalguide.


Det er musikken som er fokuset for festivalen og dette er GAFFAs anbefalinger for Blastfest 2016:

Vulture Industries - Studio (USF Verftet) - torsdag klokken 19:10

Selv om det 'alternative' kanskje ikke er hovedfokuset til festivalen, så er det flere store og små band som ikke sverger til det tradisjonelle og som i større grad enn andre er villig til å eksperimentere. Herunder kommer eksempelvis Virus, Dødheimsgaard og Krakow for å nevne noen. Alle gode eksempler og alle tre er gode band.


Men med tanke på det å spille forrykende gode konserter, det å ha et variert lydbilde og kunne sy sammen det visuelle og musikalske til en sulamitt som er en fryd for musikkhjertet, skal det mye til å slå Bergens Vulture Industries (bildet). Det "lille" bandet viser at du ikke trenger å være gigasvær for å ha et kult sceneshow.

One Tail, One Head - Studio (USF Verftet) - lørdag klokken 17:35


Nidrosian black metals beste varemerke/talspersoner? Bandet har for mange vært et fast holdepunkt på mange undergrunnsfestivaler, men de har også blitt booket inn på større. Jeg har vært skallet de gangen jeg har sett de, men jeg innbiller meg at dette er den beste kandidaten til å fysisk spille fletta av deg.

Trykk på power-knappen og ut kommer fandenivoldsk black metal. Det varer, uten særlig pause, til konserten er over. Det eneste du har å si da er: Tinnitus!? Hæ!?


Execration - Sardinen (USF Verftet) - torsdag klokken 23:10

Hvis det har vært en revitelasering av dødsmetal, så er Execration et solid lyspunkt. Bandet kombinere råhet med originalitet. De viser det på plate og på scenen. Enough said!


1349 - Røkeriet (USF Verftet) - fredag klokken 22:00

Jeg tror det var et av medlemmene i Ghost som sa følgende: Å se Watain live, er som å brenne i helvete. Uten den seremonielle staffasjen, er beskrivelsen dekkende på 1349 også. Bandet begynte å spille iskald black metal, men dette lydbildet har blitt ispedd mer subtile krumspring og finesse samtidig som bandet som regel har holdt på tempoet og teknikken.

Helvetesskildringene har også fått mer dybde. 1349 gir deg muligheten til å bivåne dette i all sin prakt. Ikke gå glipp av det!

Abbath - Røkeriet (USF Verftet) - lørdag klokken 00:15


Norsk metals Elvis Presley? Ikke umulig. Immortals tidligere frontmann har åpnet butikk sjøl og han kan stort sett tilby frost, snø, krig og daude - men til gjengjeld store mengder av dette. Med andre band som Arcturus, Solefald og Gorgoroth, er Abbath et av høydepunktene på årets Blastfest.


De slapp nylig sin første selvtittulerte og den har begeistret fans, så vel som presse. Så får vi se om de kan imponere like mye live som de gjør på plate.

ANNONCE