Nyhet

Amerikansk avis kårer de 13 mest satanistiske bandene i verden

GAFFA.no - alt om musikk

Akkurat i tide for Halloween...

Den amerikanske avisen Los Angeles Weekly har tatt på seg oppgaven å kåre de 13 mest satanistiske metalbandene i verden denne uken, og ikke overraskende ligger mye av fokuset på Skandinavia.

Men i motsetning til hva vi selv skulle tro er det ikke Norge som dominerer den høyst uoffiselle listen. 


LES OGSÅ: Møter kraftig kritikk for kommende konsert.

Avisen skriver følgende som introduksjon til artikkelen: «Enten du tror på ham eller ikke, Lucifer har inspirert mye av musikken i heavy metal-sjangrene. Men de fleste bandene på denne listen lager ikke bare låter om satanister - de er ekte satanister, eller de sprer satanistiske idéer og filosofi gjennom sine tekster og uttrykk».

Sauehoder, korsfesting og blod


Det eneste norske bidraget på listen er Gorgoroth (bildet). Om bandet skriver avisen at de ofte har skapt kontroverser med sine live-opptredener, som inkluderer sauehoder på påler, korsfesting og mye blod. De siterer også tidligere vokalist Gaahl på at satanisme handler om «frihet».

Artikkelen fortsetter under videoen.


Gorgoroth havner «bare» på en femteplass på listen som toppes av polske Behemoth. Sverige er representer med tre band (Dissection på tredjeplass, Dark Funeral på fjerdeplass og Watain på ellevteplass) og Finland med tre band (Behexen på andreplass, Archgoat på åttende plass og Beherit på tolvteplass).

LES OGSÅ: Bekrefter at nytt album er på vei.

Amerikanske Deicide, Goatwhore og Von, samt Deströyer 666 fra Australia og Belphegor fra Østerrike fyller ut de resterende plassene på listen, som kanskje kan hjelpe deg å kuratere kveldens Spotify-spilleliste i anledning Halloween?


Se hele listen her.

ANNONCE