Nyhet

Gode nyheter fra Black Sabbaths Tony Iommi

Den kreftsyke gitaristen skal være på bedringens vei.

Black Sabbaths Tony Iommi (bildet) forteller at hans kreftsykdom er på tilbakegang, og han takker personalet på Midlands kreftsenter for deres pleie. Det skriver NME.

Iommi ble diagnostisert med lymfekreft i 2012 og gikk gjennom en suksessfull behandling for sykdommen i januar 2013.

Etter de siste europeiske konsertdatoene på Black Sabbaths The End-turné har han vært hos legene igjen, og fått de gode nyhetene.


— Jeg er på bedringens vei, og forhåpentligvis vil denne situasjonen fortsette. Jeg dro direkte tilbake til sykehuset da vi avsluttet våre europeiske konsertdatoer, og de gode nyhetene er at alt er bra inntil videre, sier gitaristen til Birmingham Mail.

Han føyer til at cellegiftkuren og oppfølgingsbehandlingen ser ut til å ha virket, men at han er klar for at kreften en dag kan vende tilbake - og at han dessuten må ta blodprøver hver sjette uke for å følge med på eventuelle endringer.

Tony Iommis diagnose har ligget som en skygge over Black Sabbath de siste årene, og fansen har fryktet for den legendariske gitaristens liv. Bandet har nå bestemt seg for å legge instrumentene på hylla, og var nylig ute på sin siste turné i Europa.


I slutten av juni gjorde de det som etter all sannsynlighet ble deres siste opptreden i Norge da de inntok festivalen Tons Of Rock i Halden. GAFFA var selvfølgelig til stede, og vår anmelder tildelte konserten fire stjerner.

— Det er ikke til å legge skjul på at det er trist når en av de aller største takker for seg, og helhetlig sett er Black Sabbath fortsatt et solid live-band. Deres avskjed på norsk jord ble feiret i riktig stil med gravøl og allsang, og var etter alt å dømme en vemodig affære for de fleste, skrev Victoria Tronstad om konserten.

Les hele anmeldelsen her.

 

ANNONCE