Nyhet

Video: Se P3s remix av Karpe Diems 'Attitudeproblem'

Hva skjer når en rekke beintøffe damer tar styringa og lager sin egen versjon av låta?

Karpe Diems hit Attitudeproblem har allerede tatt Norge med storm. Under torsdagens Christine Live på Rockefeller ble låta covret av flere beintøffe damer.

Christine Dancke, Bendik (Silje Halstensen), Stella Mwangi, Julie Bergan, Silvana Imam og Izabell hadde lagd sin egen versjon av låta i form av en musikkvideo.

På spørsmål fra P3 om Chirag og Magdi fra Karpe Diem tror musikkvideoen kan bidra med å forandre norsk rap, svarer førstnevnte:


— Jeg tror definitivt det. Og når folk begynner med musikk, uansett sjanger, så starter de med å herme etter sine favorittartister. Jo flere damer det er, jo flere damer blir det. Du har sett så mange karer, så det er vanskelig å skille seg ut i dét rommet. Men her er det så åpent landskap enda at det er plass.

Ifølge P3 er det tidenes første kvinnelige prisvinner av Spellemanns videokategori, Marie Kristiansen, som står for regien av videoen.

— Jeg ville lage en video med damer som fremstår som mer enn bare pene. Jeg har alltid vært veldig opptatt av kjønnsroller i populærkulturen, og generelt forskjellen på representasjonen av menn og kvinner. Jeg følte det var helt naturlig og ganske morsomt å lage en slags science fiction hvor rollene var byttet om. Den er inspirert av Egalias døtre som handler om det samme. Den er også inspirert av hiphop-videoer hvor menn har hovedrollene, og de sexy damene sirkulerer rundt gutta. Her sirkulerer mennene rundt kvinnene, forteller Kristiansen til P3.


Se den fantastisk tøffe musikkvideoen her:

ANNONCE