Nyhet

Kanye West og Tidal saksøkt

— Kan ikke lure millioner av mennesker til å betale, sier advokat om 'The Life Of Pablo', som ikke var så eksklusiv som Kanye gav inntrykk av.

Nå er Jay Z sin musikktjeneste, tidligere kjent som norske Wimp, saksøkt for å ha gitt et falskt inntrykk om at Kanye West sitt ferske album The Life Of Pablo kun ville bli gitt ut på strømmetjenesten. Det skriver musikkmagasinet Pitchfork.

— Albumet vil aldri bli utgitt på Apple, og det vil aldri bli lagt ut for salg. Du kan kun få det gjennom Tidal, skrev Kanye om sitt åttende album på Twitter tidligere i vår.

Dette viste seg etterhvert å ikke stemme, og du kan i dag høre platen på andre strømmetjenester som Spotify og Apple Music. At platen 31. mars ble sluppet til Tidals konkurrenter sikret etterhvert Kanye sin syvende Billboard 200-topp.


Det er Justin Baker-Rhett, en fan av Kanye, som har sendt inn søksmålet til en domstol i San Francisco. Ifølge Pitchfork kommer det frem at søksmålet hevder at millioner av fans skaffet seg Tidal som følge av feilinntrykket om at albumet kun ville bli tilgjengelig der. Den anslåtte verdien av de nye kundene og personopplysningene deres er verdt opp mot 700 millioner norske kroner ifølge rettspapirene.

Til Pitchfork sier advokat Jay Edelson, som representerer saksøkeren:

— Mr. Baker-Rhett mener at superstjerner må følge de samme reglene som alle andre. Selv om strømmetjenesten deres sliter så kan de ikke lure millioner av mennesker til å betale og gi opp sin privatinformasjon bare for å få opp verdien på Tidal.


Dette er heller ikke første pengestrid rundt Tidal den siste tiden. Jay Z vil nå kreve penger for WiMP, og mener de norske selgerene gav feil inntrykk av hvor mange abonnenter tjenesten hadde, og hvor store driftskostnadene var.

ANNONCE