Nyhet

Festspillene i Nord-Norge med programslipp

Ane Brun og Tanya Tagaq blant artistene som ble annonsert i dag.

Når Festspillene I Nord-Norge går av stabelen i Harstad i dagene 18. - 25. juni blir med store profiler som Ane Brun (bildet), Anneli Drecker, Tanya Tagaq og Mari Boine på programmet.

I dag har Festspillene annonsert programmet for dagene, og i tillegg til de nevnte kjente artistene er det flere nyskapninger å finne på programmet i år.

Blant annet blir årets Festspillklubb i tidligere Sjøbua, med mange spennende jazznavn på plakaten og utestedet Karma, midt i sentrum, tas i bruk som en ny arena for ny nordnorsk musikk. Bukta Battle inntar Ungdommens Hus med et eget rusfritt rockearrangement fredag 24. juni.


— Årets festspill er preget av brytninger. Mellom fortid og framtid. Drømmer og desillusjoner. Nord og sør. Flukt og trygghet. Store kunstneriske tema i en krevende tid. Samtidig reflekterer årets program også festivalens indre liv. I høst har vi jobbet med å redefinere vår rolle og misjon i nord og startet en stor utviklingsprosess for å bli de Arktiske Festspillene – Arctic Arts Festival, sier festspilldirektør Maria Utsi i en kommentar.

Mer informasjon om programmet til Festspillene i Nord-Norge finner du på festspillnn.no.

ANNONCE