Nyhet

Dokumentar eller mockumentar fra Joddski?

Vi er sannelig ikke helt sikker...

Tungtvann-rapper Joddski (bildet) slapp tidligere denne måneden comeback-albumet Bygdedyret.

Nå har nettstedet 730.no fått lov til å vise dokumentaren "Den Vanskelige Tida - Dokumentaren Om Joddskis Comeback" av regissør Carl Christian Lein Størmer, som bedyrer at filmen viser den brutale sannheten bak comebacket.

I filmen prøver Joddski å komme i kontakt med gamle og nye venner i bransjen for å få drahjelp til comebacket og den nye plata, og blant de som dukker opp i filmen finner vi Leo Ajkic, Karpe Diem, Lars Vaular, Sondre Justad, Sandra Lyng, Tommy Tee og Jaa9 & OnklP. Så spørs det bare om filmen er et nøye regissert PR-stunt, en norsk versjon av Larry Davids "Curb Your Enthusiasm", eller ekte vare.


Regissøren skriver følgende til 730.no i en e-post:

"Når man dokumenterer en prosess i sanntid vet man aldri hvor man vil ende opp. Ja, denne dokumentaren ble noe helt annet enn hva både jeg og Jørgen hadde sett for oss. Men så var altså min eneste ambisjon da Jørgen tok kontakt med meg med et løselig ønske om å 'lage dokumentar om comebacket hans' å bli med på ferden som en stille observatør, for så fremstille en så rå, uredigert og beint fram sannferdig framstilling av selve 'comebackets anatomi' som overhode mulig. Jeg er i det hele tatt veldig takknemlig for Jørgens ærlighet og at han i så stor grad var villig til å 'by på' nettopp sannheten. For den kan være brutal. Men den er i alle fall ærlig. Og til syvende og sist er dét det eneste som har en sann verdi. – Med denne holdning i betrakning velger vi derfor å trosse 'råd' og 'konkrete oppfordringer' om ikke å tilgjengeliggjøre dokumentaren og slipper den derfor nå selv. It is what it is."

Se dokumentarfilmen over hos 730.no, og døm selv.

ANNONCE