Nyhet

Viderefører musikkmarkedtrend fra London og Berlin

Denne uken skal det i Oslo feires at uavhengige utgivelser står sterkere i platemarkedet enn noen gang.

Lørdag 21. november fra klokken 11:00 til 16:00 samler bransjeorganisasjonen FONO er stort antall plateselskap på Kulturhuset i Oslo for å møte publikum og markere betydningen av å styrke den den uavhengige delen av musikkbransjen.

Her vil plateselskapene Indie Recordings, Kirkelig Kulturverksted, Dat os, Fysisk Format, Propeller Recordings, GRAPPA, Jansen Plateproduksjon, St. Cecilia NORCD, Susanna Sonata, Losen Records, Tylden, Curling Legs, Kakusan Records, Sellout! Music og Fleur de Lis være representert.

I tillegg vil Hilma Nikolaisen og Hanne Kolstø (bildet) opptre live under markedet.


— Vi gjør dette for å feire at engasjementet og leveransene fra indielabelene er sterkere enn noensinne og i år vil 18 små og store selskap presentere sin profil gjennom stands, konserter og merchandise. Vi kan også garantere at det vil bli solgt en del sjeldne godbiter, som nok kan få stor samleverdi i fremtiden, sier Kristin Reitan, styrerepresentant i FONO.

Det er ofte mindre aktører som huser noen av de mest kjente artistene i Norge. Av de omtrent 700 innsendte utgivelsene til Spellemannprisen kommer nesten 90% fra såkalte indieselskap i år.

— Det kunne ikke vært en mer spennende tid å drive indielabel på. Med alle de nye digitale verktøyene som finnes nå, så har forskjellen mellom hva majorlabel kan få til omtrent blitt visket ut i forhold til hva man kan få til som et indielabel, sier altmuligmann i Jansen Plateproduksjon, Erik Jansen.


Arrangementet lørdag er tredje gang Indie Label Market arrangeres i Oslo.

ANNONCE