Nyhet

Hør ny låt fra debutalbumet til Línt

Det er ennå en drøy måned til bergenserne slipper sin første langspiller. Kort ned ventetiden her.

Línt (bildet) har siden 2012 latt inspirasjonen fra band som Mogwai og Sigur Rós ta dem med på en reise inn i et filmatisk uttrykk. Året etter slapp de sin selvtitulerte EP, og fikk spille på by:Larm, Trondheim Calling og Hovefestivalen. I hjembyen Bergen har de blant annet fått bryne seg på et bestillingsverk for Bergen Filmklubb, hvor de fremførte musikk til stumfilmen "Berlin, storbyens symfoni", som ble regissert av Walter Ruttmann i 1927.

Noen av låtene på debutalbumet Then They Came For Us, som slippes på Klangkollektivet 17. april, er basert på nettopp dette bestillingsverket.

I dag får vi en forsmak på albumet når sekstetten slipper singelen Trips.


— Låten tar for seg dette med prosessen rundt å forlate noe godt i håp om å finne noe bedre, det å kaste seg i sving med en reise i håp om at målet er bedre enn utgangspunktet uten noen forutsetninger for å vite verken hva man forlater eller hva man går til, forteller vokalist Mads Solberg.

Trips hører vi både deler av låten spilt baklengs, samples fra en russisk ubåt, en "hemmelig låt" som er stykket opp og satt sammen igjen, og ikke minst et mageklappkor (!). Sistnevnte er et triks bandet skal ha plukket opp fra Ralph Myerz.

Hør Trips her:

ANNONCE