Nyhet

Ny minifestival i Bergen denne helgen

Vestlandets hovedstad kommer med sitt motsvar til by:Larm-dominansen.

Denne uken er det klart for en ny minifestival på Landmark i Bergen. Gjennom tre konsertkvelder fra i morgen og frem til lørdag skal band og artister som Línt (bildet), Vilde Tuv, Action The Man, Advanced Language, Aurora Aksnes, Drippin og The Big Almost vise seg frem for publikum i vestlandets hovedstad.

I tillegg blir det internasjonalt sus over festivalen da både Bob Stanley fra Saint Etienne og Glen Goetze fra Modular, det kredible plateselskapet som har både Tame Impala, Cut Copy og de lokale heltene Young Dreams i stallen, stiller som DJ-er.

— Denne festivalen er på mange måter en reaksjon på at by:Larm ikke lenger føles nasjonalt og at musikkfans i Bergen får lite igjen for å eksportere bra band og bra musikk ut av Norge, skriver arrangørene Nabovarsel i en pressemelding.


Dette er andre gang Nabovarsel arrangerer sitt motsvar til bransjefestivalen i Oslo, men Nabovarsels Emilio Sanhueza understreker likevel overfor Bergensavisen at de ikke har noe imot by:Larm:

— Vi synes by:Larm er blitt et treff for eksport av skandinavisk musikk. Det er selvfølgelig kjempekult, men da snakker vi om et arrangement for de som allerede har kommet et stykke. Det er litt synd. by:Larm handlet ikke om det for noen år siden.

Av artistene som stiller på minifestivalen på Landmark, er Vilde Tuv, Drippin, Línt, folkE og Aurora Aksnes også klare for selve by:Larm i neste uke. Vilde Tuv har også fått særdeles mye god omtale den siste tiden, og havnet nylig blant de tre største anbefalingene da festivalens programsjef Joakim Haugland kuraterte sin egen Nordic Playlist i forbindelse med den store bransjefestivalen i Oslo.


Mer informasjon om den tre dager lange festivalen på Landmark finner du her.

ANNONCE