Nyhet

Broen 100 000,- rikere etter prisutdeling

– Vi er i sjokk, sier bandet til GAFFA. Slutface, OMVR, Miss Tati og Resirkulert vinner også Forbilde-cash.

Broen, Slutface, OMVR, Miss Tati og Resirkulert vant hver sin Forbildepris under kveldens utdeling på Scene Hoffmann på Youngstorget.

– Vi er i sjokk, det er sykt fett og helt uventet! Sier Marianna Røe i Broen til GAFFA.

Publikum stemte frem Broen som sin favoritt, og dermed ble vinneren av 100 000 kr. Over 8000 publikumsstemmer ble avgitt.

– Vi skal bruke pengene på bandet. Vi vil gjerne lage ny plate, betale ned litt gjeld og lage en musikkvideo, sier Røe til GAFFA.

Slutface, OMVR, Miss Tati og Resirkulert ble kåret av juryen bestående av NRK P3, by:Larm, Norsk musikkråd og Norsk Tipping, som vant hver sine stipend på 50 000 kr.

– Det er så gøy, nå er det litt færre sofaer vi må sove på for å ha råd til neste innspilling. Nå skal bli enda bedre forbilder. Dette er motivasjon til å fortsette, sier Slutface-gitarist Tor Arne Vikingstad til GAFFA.

22 unge og talentfulle artister fra hele Norge ble nominert av by:Larms egen jury til å kjempe om fem Forbildepriser under årets bransjefestival.

– Etter å ha lyttet til hundrevis av demoer valgte de 20 jurymedlemmene ut noen få artister som virkelig skiller seg ut i mengden. Disse er alle nye, up-and-coming artister som jobber hardt for et gjennombrudd, og som nå får spille på by:Larm. Deres pågangsmot kombinert med deres talent, er noe av det som gjør dem til juryens utvalgte på årets festival, sier bookingsjef i by:Larm, Joakim Haugland.

Følgende artister var nominerte:

Broen, Cezinando, Chain Wallet, Ingeborg Oktober, Ivan Ave, Kenneth Engebretsen feat khat/hashish, Kevzta, Kimichi, KUUK, Loveless, LUGN, Mats Dwag, Miss Tati, OMVR, Onge $ushimane & Kobe-wan Kenobi, PalmFace, Resirkulert, Rytmeklubben, Silja Sol, Slutface, Tellef Raabe og Unge Ferrari.

Stipendene er finansiert av den statlige støtteordningen Frifond musikk og Norsk Tipping. Frifond ønsker at barn og unge skal kunne få følge drømmene sine der de bor.

– Juryens utvalgte artister er allerede forbilder for andre, fordi de har kommet gjennom nåløyet og skal spille på årets by:Larm. Vi ønsker med Forbildeprisene ytterligere å oppmuntre noen av disse unge talentene, som har fremtiden foran seg og som er viktige forbilder og motivatorer i sitt lokalsamfunn", sier Magnar Bergo, Daglig leder i Norsk Musikkråd og forvalter av Frifond musikk.
Fjorårets vinnere var Hanne Kolstø, Kaja Gunnufsen, Aurora Aksnes, Sassybeat og Frk Fryd. Forbildeprisen
ble utgitt for første gang i fjor og satte søkelyset på kvinnelige forbilder. Men i år bestod de nominerte både av grupper og enkeltartister av begge kjønn.

– I fjor satte vi søkelyset på kvinnelige artister som årets forbilder. Norsk Tipping bidrar hvert år med betydelige midler til norsk kultur og i år ønsker vi derfor å ha et bredt fokus mot unge stjerneskudd innenfor alle sjangrer. Vi håper stipendene kan motivere enda flere talenter til å satse på musikken", sier Pål Enger i Norsk Tipping

ANNONCE