Nyhet

Thom Yorke med låt som varer i 18 døgn

Radiohead- og Atoms For Peace-sangeren unngår de tre minutter lange poplåtene til gangs med sitt nye verk.

Radiohead- og Atoms For Peace-frontmann Thom Yorke (bildet) er kjent for sin forkjærlighet til eksperimenterende musikk langt fra radioformatets tre minutter lange poplåter. Hans siste komposisjon overgår dog alt hva han tidligere har skapt da den varer i hele 432 timer, noe som tilsvarer 18 døgn.

Komposisjonen med tittelen Subterranea kan for tiden oppleves som lydspor til kunsteren Stanley Donwoods utstilling "The Panic Office" i Sydney, Australia frem til 6. juni, skriver Pigeons and Planes. Selv om verket varer i 18 døgn byr det ikke på lengre gjentakelser av passasjer. Ifølge folk som har hørt det rommer det en "miks av ambiente flater, eksperimenterende klanger og feltopptak".

Stanley Donwood har stått for det grafiske designet på alle Radioheads album fra og med deres andre album, The Bends fra 1995, og nå gir Yorke litt tilbake.

Thom Yorke har ingen planer om å offentliggjøre musikken i andre sammenhenger enn på utstillingen "The Panic Office", så du skal altså reise langt hvis du vil høre den.

Radiohead jobber for tiden, med visse avbrytelser, på deres niende studioalbum, oppfølgeren til The King Of Limbs fra 2011. Albumet har ennå ikke fått noen offisiell utgivelsesdato.

Hør en gammel, om enn litt kortere, Radiohead-låt her:

ANNONCE