Nyhet

Hittil ukjent George Harrison-brev funnet

I et brev fra 1966 forteller den avdøde The Beatles-gitaristen hvorfor de famøse innspillingene i Stax, Memphis aldri ble noe av.

Et brev fra en musiklegende som ikke tidligere har blitt offentliggjort, har nå dukket opp. I mai 1966 - under innspillingen av albumet Revolver - skrev The Beatles-gitarist George Harrison nemlig et brev til DJ'en Paul Drew i Atlanta hvor han forteller at bandet overveide å spille inn i platestudioet Stax i Memphis sammen med produsenten Jim Stewart, men at planene ble avlyst av finansielle grunner. I brevet skriver han blant annet: "Vi ville det alle sammen, men det er for mange mennesker som blir sinnsyke med deres pengeidéer så snart de hører ordet "The Beatles", så derfor ble det ikke noe av".

Med brevet er det altså kommet frem at det ikke var, som tidligere antatt, av sikkerhetsgrunner at bandet ikke ville spille inn i Stax, og det har heller aldri vært kjent at den britiske gruppen overveide å jobbe med Jim Stewart da George Martin stort sett var den eneste produsenten de noen gang jobbet med frem til bandet ble oppløst. Phil Spector produserte svanesangen Let It Be i samarbeid med Martin.

Nylig ble brevet lagt ut for salg hos en samler i Los Angeles, som hadde fått det av enken til Paul Drew etter at han døde i 2013. Drew var en berømt radio-DJ på 60-tallet og reiste rundt med bandet på deres turnéer i 1964 og 1965. Samleren, som i dag er eier av brevet, har lagt det ut for salg til en pris av 20.000 amerikanske dollar og forventer at det kommer til å bli solgt rimelig fort.


Du kan lese brevet i sin helhet her.

ANNONCE