Nyhet

Historien om The Kinks skal filmatiseres

Julien Temple står for regien på spillefilmen som skal fokusere på det tidvis problematiske brødreforholdet mellom Ray og Dave Davies.

Historien om det legendariske britiske rockebandet The Kinks (bildet) skal filmatiseres. Det melder Screen Daily. Filmen som er oppkalt etter bandets eviggrønne hit You Really Got Me har innspillingsstart senere i år, og det er ifølge nettstedet skuespillerne Johnny Flynn og George Mackay som skal portrettere henholdsvis Ray Davies og Dave Davies.

I tillegg er det klart at Julien Temple skal regissere filmen. Han er kanskje mest kjent for Sex Pistols-filmen "The Great Rock 'N' Roll Swindle" og "Glastonbury", dokumentaren som fortalte historien om den engelske storfestivalen gjennom arkivopptak, intervjuer og opptredener fra store artister.

Prosjektet skal ha vært lenge planlagt av produsenten Jeremy Thomas, som vant Oscar for beste film i 1988 med filmen "The Last Emperor". Han skal ha sikret seg rettighetene til begge Davies-brødrenes selvbiografier, og det er disse som skal danne grunnlaget for filmens manuskript.

The Kinks ble startet i 1963 og var en del av en bølge britiske band som slo gjennom i USA på 60-tallet sammen med The Beatles og The Rolling Stones.

De siste årene har det vært mye frem og tilbake når det gjelder en mulig gjenforening. Bandet spilte nemlig sin siste konsert til dags dato under Norwegian Wood-festivalen i Oslo sommeren 1996, og det sure forholdet mellom de to Davies-brødrene var da også grunnen til at gruppen gikk i oppløsning.

Senest i fjor vinter snakket de tre gjenlevende medlemmene Ray Davies, Dave Davies og Mick Avory med det britiske magasinet Uncut om å komme sammen igjen, og ifølge Ray Davies var det på det tidspunktet mer sannsynlig at man kunne få høre godlåter som You Really Got Me og All Day And All Of The Night fra en scene enn det noen gang hadde vært tidligere. Men siden har det vært stille fra bandets medlemmer.

Se The Kinks fremføre You Really Got Me her:

ANNONCE