Nyhet

Yes-bassist Chris Squire er død

Bassisten dannet det legendariske progrockbandet sammen med Jon Anderson i 1968. Han ble 67 år gammel.

Chris Squire - bassist, vokalist og en av grunnleggerne av den legendariske britiske progrockgruppen Yes - døde i går etter en lengre kamp mot leukemi. Det bekrefter bandet i en pressemelding. Han ble 67 år gammel.

Pressemeldingen lyder som følger:

"Chris har vært ankeret i hele Yes' karriere, og på mange måter var han limet som holdt alt sammen gjennom alle disse årene. På grunn av hans fenomenale bass-talent inspirerte Chris utallige bassister verden over, inkludert mange av nåtidens kjente artister. Chris var en fantastisk låtskriver, han skrev og var med på å skrive mye av Yes' mest elskede musikk, i tillegg til å gi ut soloalbumet Fish Out Of Water. Utenfor Yes var Chris en kjærlig ektemann for Scotty og far til Carmen, Chandrika, Camille, Cameron og Xilan. Med hans blide og rolige væremåte var Chris en god venn for mange - inkludert alle oss. Men han var ikke bare vår venn: han var også en del av vår familie, og vi vil elske og savne ham for alltid."


Chris Square vokste opp i London, hvor han i 1964 ble kastet ut av av skolen for å ha for langt hår. Han spilte med en rekke band i løpet av 60-årene - blant andre Selfs, The Syn og Mabel Greer's Toyshop. Det var gjennom sistnevnte band han møtte Jon Anderson. De delte musikksmak og ble venner over Simon & Garfunkels musikk. Sammen dannet de Yes i 1968 og ga ut debutalbumet året etter.

Yes ble en av 1970-årenes store britiske proggrupper. Gjennom en turbulent karriere med mange utskiftninger i besetningen ble Squire alltid igjen som bandets anker. Han ga ut soloalbum og var også medlem av den kortlivede supergruppen XYZ, som i tillegg til Squire og Alan White fra Yes også besto av Jimmy Page fra Led Zeppelin.

På 80-tallet fikk Yes deres største hit med Owner Of A Lonely Heart. Se musikkvideoen til den her:

ANNONCE