Nyhet

Svensk festival begjært konkurs

Hadde booket artister som Tove Styrke, Foals og Bob Hund. Kun to uker før festivalstart er konkursen et faktum.

Den svenske festivalen Siesta! har blitt arrangert i en årrekke, og hadde programmet for sommeren klart med artister som Tove Styrke (bildet), Foals, The Kooks, Bob Hund og At The Gates på plass. Tidligere i dag kom derimot den overraskende nyheten om at Kulturföreningen Markan som står bak festivalen har begjært seg selv konkurs.

I en melding på festivalens offisielle Facebook-side skriver styret i foreningen at festivalen har solgt 1.768 billetter, noe som ifølge dem ikke er dårlige tall i og med at halvparten av billettsalget tidligere har skjedd i uken opp mot festivalstart og i billettlukene på stedet. Med 4.500 solgte billetter ville det gått rundt økonomisk. Grunnen til at foreningen bak festivalen nå må gå til det tunge steg og begjære seg konkurs er ifølge dem at leverandører og artistselskap ønsker forskuddsbetaling, og etter lengre forhandlinger har det ikke kommet frem noen annen løsning enn å avlyse festivalen og begjære seg selv konkurs.

Fiesta! skulle funnet sted i Hässleholm om under to uker 3. og 4. juli.


I kjølvannet av denne nyheten har både This Is Hultsfred og Peace & Love-festivalen gått ut og lovet gratis eller kraftig rabbatterte billetter til de ulykkelige festivalgjengerne som sitter igjen med billetter til den nå avlyste festivalen, det melder GAFFA Sverige.

ANNONCE