Nyhet

Se Glastonbury Festival gjenskapt i Lego

Legoland i England har gjenskapt den legendariske festivalen komplett med Kanye West, The Who og Dave Grohl med brukket ben.

Da er det igjen den tiden på året hvor over 100.000 mennesker legger turen innom Somerset i England for å bade i Glastonburys legendariske gjørmebad. Ja, og for å sjekke ut store artister og band som Kanye West, Patti Smith, Alt-J og The Who så klart. Nå har den engelske utgaven av Legoland imidlertid laget deres egen miniaturutgave av festivalen, som kan oppleves i fornøyelsesparken i Windsor.

Og det er en ytters detaljert Lego-modell det er snakk om. For modellbyggerne har brukt over 720 timer og nesten 10.000 klosser på detaljerte arbeidet, inkludert over 5.000 klosser til den ikoniske Pyramid Stage hvor festivalens største navn opptrer. Nettopp headlinerne står også på modellens scene, hvor Kanye West ses flankert av både Florence fra Florence + The Machine og Pete Townsend og Roger Daltrey fra legendariske The Who.

På backstage-området kan man også se en gipset Dave Grohl, som måtte avlyse Foo Fighters' headlinersett på festivalen etter at han brakk beinet i Sverige, i samtale med Kanye Wests kone Kim Kardashian.

Det er sjeldent at Glastonbury opplever fint vær gjennom hele festivalen, derfor er gjørme en like stor del av festivalen som musikken. Dette har Lego-byggerne naturligvis også tatt høyde for. Dermed har de importert jord fra Glastonbury så Lego-figurene kan svømme rundt i autentisk gjørme.

Se stort og detaljert bildegalleri av modellen hos NME.

ANNONCE