Nyhet

Roskilde holder premiere på film om dødsulykken i 2000

Ni unge menn mistet livet under en Pearl Jam-konsert for 15 år siden. Det blir markert med premiere på dokumentarfilmen 'Nine Rocks' under årets festival.

Det er 15 år siden ni unge menn mistet livet under en konsert med det amerikanske rockebandet Pearl Jam på Roskilde Festival. En av de som på mirakuløst vis ble reddet ut av publikumshavet var Tor Nygård Kolding. Han står bak dokumentarfilmen "Nine Rocks", som får premiere på årets festival, nøyaktig 15 år etter dødsulykken.

— Det blir en fantastisk opplevelse for oss, for vi har alltid håpet på at filmen kunne vises nettopp her og på denne dag. Nå som Roskilde Festival har bidratt så massivt til visningen er det en sjelden drøm som går i oppfyllelse, sier Kolding som selv vil være til stede under visningen.

Også Christina Bilde, som er talskvinne for festivalen uttaler seg i dag:

— "Nine Rocks" reflekterer over tapet og sorgen, samtidig som den hyller livet og felleskapet i musikken. Derfor føles det helt riktig for oss å markere at det er 15 år siden ulykken ved å vise den. Vi viser den for å ære de ni som døde, og for å minne oss alle om hvor viktig det er at vi passer på hverandre.

Filmen blir vist tirsdag 30. juni kl. 17.45 i det nye området Rising. Du kan se traileren her:

ANNONCE