Nyhet

Adele, Sigur Rós, Vampire Weekend ikke å finne på Apple Music?

Mektig plateselskap "veldig skeptisk" til Apples streamingtjeneste.

Beggars Group, som står bak de uavhengige plateselskapene XL, Matador, Rough Trade og 4D og har artister som Adele (bildet), Vampire Weekend, Sigur Rós, Future Islands, Interpol og Queens Of The Stone Age i stallen, har uttalt at de er "veldig skeptiske" til Apples kommende streamingtjeneste Apple Music.

Stridens kjerne er at Apple ikke er villige til å kompensere plateselskapene for en tre måneders gratis prøveperiode de ønsker å tilby nye brukere av Apple Music.

I uttalelsen som er gjengitt av Music Business Wordwide skriver det mektige selskapet, som er ledet av Martin Mills, først at Apple har vært en god partner de siste ti årene, og at de håper de vil fortsette å være det. Så blir det hele mindre positivt. Selskapet er bekymret både over den tre måneder lange gratis prøveperioden og delen av Apple Music som har fått navnet Apple Connect. Her skal artister kunne dele egne oppdateringer og musikk med fans direkte.

"Vi er naturligvis bekymret - spesielt med tanke på artister som slipper nytt materiale i løpet av de neste tre månedene - siden all strømming på tjenesten vil være gratis frem til slutten av september. [...] Vi forstår logikken i forslaget deres og målet om å innføre en abonnementstjeneste, men vi sliter med å se hvorfor rettighetshaverne og artister skal bære kostnadene ved kundefordelene til Apple".

Beggars Group er også bekymret for at de uavhengige selskapene ikke blir behandlet på samme måte som de store plateselskapene.

De runder av uttalelsen med å bekrefte at de ennå ikke har lisensiert musikk til Apple Music. Dermed kan artister som Adele glimte med sitt fravær når tjenesten endelig går live 30. juni. Dersom ikke forhandlingene løses i løpet av de neste ukene altså.

ANNONCE