Nyhet

Damon Albarn: Spiller inn nytt Gorillaz-album i september

Nå er det offisielt. Det animerte bandet er på vei tilbake!

Damon Albarn er en travel mann, og samme måned som han nektet å gå av scenen på Roskilde Festival etter fem timer med Africa Express gjør han seg klar for nye konsertrunder med Blur - og kanskje aller mest spennende; et nytt album med Gorillaz (bildet).

Under et intervju med ABC i Australia i går kveld kunne han nemlig avsløre at han går i studio allerede i september for å jobbe med et nytt album fra det animerte bandet.

Gorillaz var sist albumaktuelle med The Fall - et album som ble gitt bort som gratis nedlastning til gruppas fanklubbmedlemmer i 2010 og lansert i fysisk format året etter. På albumet Plastic Beach, som ble gitt ut tidligere i 2010, hadde gruppen med seg vidt forskjellige gjesteartister som Bobby Womack, Lou Reed, Mick Jones og Paul Simonon fra The Clash, Snoop Dogg og Mark E. Smith, for å nevne noen.


Det er ennå ikke klart hvem som eventuelt blir med Albarn på neste Gorillaz-utgivelse, eller når vi kan vente oss at det nye albumet slippes. Men dette er definitivt gode nyheter for fansen som har ventet i fem år på nytt materiale fra det populære animerte bandet.

Albarns Blur slapp tidligere i år albumet The Magic Whip, som ble belønnet med fire stjerner her i GAFFA.


ANNONCE