Nyhet

Her er årets Urørt-vinner

Kristian Kristensen stakk av med seieren i årets konkurranse.

Fredag gikk årets Urørt-finale av stabelen på Studentersamfundet i Trondheim. Og av Miss Tati, Slutface, Silja Sol, WDSTCK og Kristian Kristensen var det Kristian Kristensen (bildet) som ble kronet til det mest lovende nye norske musikknavnet.

Vi oppsummerer:

FINALIST: MISS TATI

Bergenseren Miss Tati har gått fra å være korist til å bli en spennende soloartist. I løpet av sitt liv har poeten, soulsingeren og rapperen Tati vandret fra Angola til Portugal og videre til Bergen, og hun liker å dra inn inspirasjoner fra mange ulike musikalske kriker og kroker.

Gjennom imponerende konserter på blant Slottsfjell og Nattjazz i fjor har den sjelfulle sangerinnen bygget opp et solid live-rykte, og om et par uker spiller hun også på By:Larm.

Sjekk ut videoen for Miss Tatis singel Shakedown:

FINALIST: SLUTFACE

Stavanger-bandet Slutface (bildet) ble kåret til Ukas Urørt i juni fjor. De fire medlemmene av det unge bandet var da mellom 17 og 20 år gamle. 

Den rocka og frittalende kvartetten skriver låter om realistisk forelskelse, 80-tallsidoler og dårlige fester. Bandnavnet kommer ifølge dem selv av et ønske om å sette kvinners posisjon som objekter fremfor artister i musikkindustrien på spissen. 

I et intervju med GAFFA forklarer vokalist Haley Shea hvordan deres musikalske reise har gått så langt:

– Det har vært veldig gøy. Da vi startet bandet, begynte det med at vi ville ta den energien som vi liker veldig godt i mye britisk musikk, som Arctic Monkeys ogThe Wombats samt eldre ting som The Smiths og The Cure. Og så ville vi kombinere det med vestkystinspirert garasjerock. […] Vi følte på det tidspunktet at det ikke fantes tilsvarende band i Norge. 

Nå er Slutface klare for å opptre på Slottsfjell, Trondheim Calling og Øyafestivalen. Ikke minst vil de også gjeste by:Larm

Les hele intervjuet med Slutface her.

Her kan du se musikkvideoen til låta Angst, gitt ut på EP'en We're Just OK:

 

FINALIST: SILJA SOL

Bergenske Silja Sol slapp debutalbumet På hjertet i oktober til jevnt over gode anmeldelser og albumet ble Spellemann-nominert i kategorien Viser. Låta Stemning (som hadde premiere på GAFFA.no back in 2013) ble også kåret til årets bergenske låt i BA.

I løpet av den siste måneden har Silja Sol gjennomført sin første norgesturné som soloartist, der turen gikk innom åtte kriker og kroker av vårt langstrakte land, og i tillegg vært med AURORA på turné i inn- og utland som fast medlem av hennes liveband.

Om et par uker blir det en ny sjanse til å oppleve Silja Sol live, når hun spiller på By:Larm.

Selv beskriver solstrålen seg slik, i et intervju med GAFFA:

— Jeg er en humørfylt jente som også har et ganske sterkt temperament, noe som kan være både positivt og negativt. Det er likevel noe jeg bruker mye i låtskrivingen, ved å prøve å få frem forskjellige stemninger. Ofte er det masse følelser i kroppen som man ikke greier å sette ord på. Hvis det virkelig er noe som treffer prøver jeg å huske "hva er dette?" og ikke minst "hvordan kan jeg sette musikk til dette?" 

Les hele intervjuet.

Se videoen til Stemning

 

FINALIST: WDSTCK

Den bergenske electronica-trioen WDSTCK (uttales Woodstock) er et spennende nytt navn som dukket opp i fjor. De fikk en pangstart på fjoråret ved å bli anbefalt i den britiske storavisen Daily Mirror for singelen Music Makes Me Feel, og siden har lovordene strømmet inn.

Simen Thunes Hope, Mats Brun og Didrik Thulin har siden fulgt opp med flere dansbare og discoinspirerte låter, som Born og Flowers, som hadde premiere på GAFFA.no i sommer.

Lytt til Your Answer:

FINALIST: KRISTIAN KRISTENSEN – Vinner!

Oslo-baserte Kristian Kristensen er en singer-songwriter som drar inspirasjon fra alt fra Jeff Buckley til Anthony and the Johnston.For to år siden lot mange seg imponere av pophåpet fra Harstad da han opptrådde i The Voice på TV2, og siden har han mekket den ene låten etter den andre.

Med den Bon Iver- og Ásgeir Trausti-aktige sangen Rusen våkner igjen opplevde Kristian Kristensen å bli kåret til Ukas Urørt, og om et par uker er han klar for by:Larm.

Se Kristensen imponere The Voice-dommerne med sin fremføring av Brother:

ANNONCE