Nyhet

Videopremiere: Oslo Ess - Amerika

Oslo Ess kjører på med skylapper i sin hyllest av USA, slik amerikanerne selv ønsker at det skal være.

Amerika er første låt ut fra Oslo Ess' nye album Konge Uten Ei Krone, som slippes 5. februar, og bandet har vært i Storyline Studios for å lage musikkvideo sammen med regissør Thomas Stenerud.

GAFFA ble med bak kulissene, og du kan se et stort bildegalleri fra innspillingen her, samt selve musikkvideoen i bunnen av artikkelen.

Vi fikk også tid til en kjapp prat med gutta for å høre mer om både låta, albumet og planene fremover.


Drømmen om Amerika

— Låta er jo en joke, liksom, sier Åsmund Lande.

— Den handler om at hovedpersonen i låta helt ukritisk kjøper det bildet USA vil at du skal ha av landet. Det er en form for politisk joke fra vår side, og vi hadde det jævlig morsomt da vi skrev teksten.


— Ja, vi snakka om at det kunne fort ha vært en fyr fra Norge som utvandret til USA, og bare kjøpte den amerikanske drømmen. Det kunne like gjerne skjedd nå, forklarer bassist Knut-Oscar Nymo.

Lydbildet låter kjent for dem som har et forhold til Oslo Ess fra før. Det er ingen tvil om at det er Sør-California som er opphavet, og Oslo Ess lar seg inspirere av amerikanske punkeband som vokste frem på nittitallet.

— Hadde vi bodd i USA, så hadde vi nok bodd nedi der, gliser Nymo.


Innspilt under turnéopphold

Konge Uten Ei Krone har som nevnt fått lanseringsdato i februar neste år, men skiva er allerede ferdig innspilt.

— Den er i trykken nå, den, sier Åsmund Lande.


— Vi dro til Giske utenfor Ålesund i september, og gjorde oss ferdig i Oslo. Vi hadde et lite turnéopphold med OnklP & Slekta da, så det passa fint å dra på guttetur dit, forteller Knut-Oscar Nymo.

— Når det gjelder denne plata, er det som er særegent for den at stort sett alle låtene går i det samme tempoet som Amerika gjør. Vi bestemte oss for å jobbe i den retningen med én gang vi var ferdige med forrige skive, forklarer Åsmund Lande.

Oslo Ess-gutta forklarer at alle låtene ligger i en slags ramme, hvor Kakerlakkene er det ekstreme ytterpunktet i den ene retningen, mens Ut Av Det Blå og Gaselle I Tigerstaden er ytterpunktet i den andre. Det er den førstnevnte retningen de går denne gangen.


— Det er de låtene det er gøyest å spille og gøyest å skrive, men det blir litt ekstra slitsomt på øving, da, fortsetter han.

— Jeg har jo begynt å jogge litt også, bare for å være klar til øving, sier Knut-Oscar Nymo.

Brenner ikke lyset i begge ender


Selv om det virker som om hvert av medlemmene spiller et sted hver eneste kveld, vil de ikke høre snakk om at de brenner lyset i begge ender.

— Jeg ser ikke på det som annet enn at vi er ekstremt priviligerte som kan gjøre det. Det er jo det vi har jobba for. Jeg synes Kjartan Kristiansen (gitarist i DumDum Boys red.anm.) sa det bra på Lindmo her forleden, han sa at det ække no' belønning i det å drive med musikk, det er arbeidet som er belønningen, det av vi får lov til å jobbe med det, forklarer Åsmund Lande.

Neste års datoer begynner allerede å falle på plass, og det blir mange som får glede av å se Oslo Ess på scenen.


— Vi legger ut på veien i kjølvannet av skiva, i februar en gang. Da kjører vi releaseturné fram mot påske, i hvert fall. Det skal gå bra, det, avslutter han.

Ta en titt på hvordan Oslo Ess' første møte med green screen artet seg i musikkvideoen, som har eksklusiv premiere her på GAFFA.no i dag.

Musikkvideoen til Amerika er regissert av Thomas Stenerud og Thomas Andal, mens sistnevnte også står for klipp og animasjon.

Vi deler også ut billetter til Oslo Ess-konserten på Rockefeller søndag. Sjekk ut konkurransen her.

ANNONCE