Nyhet

ÅRETS LÅTER 2015: 50 - 40

Dette er sporene som har gått på repeat hos GAFFA-redaksjonens medlemmer de siste tolv månedene.

Det meste får plass når GAFFA-redaksjonen kårer sine låtfavoritter fra året som har gått. Variasjonen og bredden hos våre skribenter og fotografer er stor, og vi er ganske sikker på at det vil være mulig å finne noe for enhver smak på våre lister.

Hver dag denne uken teller vi ned årets 50 beste låter og årets 50 beste album.

Listene er satt sammen av Ellen Lund, Victoria Tronstad, Geir Magne Staurland, Eskil O. Vestre, Silje Strømmen, Magnus von Schantz, Aslaug O. Klaussen, Mari Anvik Berg, Thomas Høie Haugland, Ida Frantsen, Stine Ingjer Eriksen, Karina Rønning, Hanna Mari Moen og sjefredaktør Tord Litleskare.


50. Only Real - Cadillac Girl

Virgin/EMI/Universal

Cadillac Girl høres ut som en 2015-versjon av Crazy Town sin Butterfly, bare med mer tidsriktige referanser, i tillegg til at den er bra (men det er jo egentlig Butterfly også!). Only Real er britiske Niall Galvin, og hvis du liker Tame Impala, Deerhunter og King Krule, er dette etter all sannsynlighet noe for deg.

49. Fjorden Baby! - Igjen Og Igjen (feat. John Olav Nilsen)


Fjorden Biznizz


Fjorden Baby! går fra Manchester til New York med denne låta, fra Happy Mondays til Blondie. Skamløse keyboards og kanskje hakket mer sexy? Dessuten er det fortsatt dansbart!

48. Blur - Lonesome Street


Warner Music

Tidligere Oasis-vokalist Liam Gallagher har endelig begravd stridsøksa og erklært rivalbandet Blur sin Lonesome Street som "årets beste låt." Vi er langt fra uenige!


47. Lars Vaular - Stripar

NMG/G-Huset

Lars Vaular viser at det har ordnet seg for pappa og tar oppgjør med både hiphop og hipsterkultur (tror vi). Han er tilbake til røttene med beinharde beats og enda hardere tekster.

46. Of Montreal - Bassem Sabry


Inspirert av musikkscenen i New York på 70-tallet byr Bassem Sabry på et svært detaljert lydbilde, og legger dermed til rette for en rekke stemningsfulle gjennomlyttinger.

45. David Bowie - Blackstar


Sony Music


Blackstar er rene sammensuriet av alt man elsker med Bowies musikk-katalog - svimlende kunstrock, sørgmodig blues, detaljerte jazz-elementer og ikke minst en dose acid house(!).

44. Great News - The Blind


Eget Selskap

Bergensbandet Great News' første singel The Blind kan best beskrives som slackerpop med bein i nesa. Liker du harmoniene til Mac DeMarco blandet sammen med attituden til danskene i Ice Age, er dette din låt. Det kan også tidvis høres litt ut som Beatles som møter Beach Boys i bunnen av et svømmebasseng. 


43. André Bratten - Bivouac

Smalltown Supersound

André Brattens Bivouac krever litt av deg som lytter, i likhet med albumet det er en del av, Gode. Cirka halvveis ut i låten virkelig blomstrer den – alt faller på plass, og den bare vokser for hver gjennomlytting.

42. Jean-Michel Jarre - Glory (feat. M83)


Columbia Records/Sony Music


M83s Anthony Gonzalez fikk æren av å samarbeide med sin store helt fra barndommen, nemlig Jean-Michel Jarre. Resultatet er intet annet enn en herlig låt inspirert av begges unike elektronikabakgrunn.

41. Amason - Kelly


Fairfax Entertainment Group

Den svenske supergruppen Amason – som blant andre består av Gustav Ejstes fra Dungen og Pontus Winnberg fra Miike Snow – ga etter flere lovende singler og EP-er ut sitt debutalbum i januar i år. Bandet beviste med det hva de er gode for, og låten Kelly er et godt eksempel på det.


40. Beach Slang - Bad Art And Weirdo Ideas

Big Scary Monsters/Border Music Norway

James Alex har med Beach Slang endelig kommet frem i spotlighten etter mange år i undergrunnen (blant annet i nittitalls poppunkbandet Weston – som for øvrig definitivt er verdt å sjekke ut). Lyden av sommeren 2016 kommer allerede her med den perfekte blandingen av powerpop, drømmepop og shoegaze.

Følg med på GAFFA.no hver dag denne uken for vår oppsummering av årets beste låter og album!

ANNONCE