Nyhet

Stjernespekket aften i Rock & Roll Hall Of Fame

Følelseladde taler og spennende opptredener da blant andre Ringo Starr, Lou Reed, Green Day og Joan Jett ble innlemmet i den eksklusive klubben.

Lørdagens Rock & Roll Hall Of Fame-seremoni kunne skilte med noen av de største personlighetene i musikkhistorien. Åtte artister skulle innlemmes i den eksklusive klubben, og i år var turen endelig kommet til Ringo Starr (bildet), som det fjerde og siste medlem av The Beatles, Lou Reed, som gikk bort høsten 2013, Green Day, Joan Jett & The Blackhearts, The "5" Royales, Stevie Ray Vaughan & Double Trouble, Bill Withers og The Paul Butterfield Blues Band.

Både Ringo Starr og Lou Reed har tidligere blitt innlemmet i Rock & Roll Hall Of Fame som medlemmer av The Beatles og The Velvet Underground.

Det ble følelsesladde taler og musikalske samarbeid på tvers av sjangere i løpet av de fem timene seremonien varte. Blant annet gikk Dave Grohl og Miley Cyrus på scenen sammen med Joan Jett for å fremføre låter som Cherry Bomb, og ikke et øye var tørt da Patti Smith leste opp sin personlige introduksjonstale til vennen Lou Reed.


Det var Reeds enke Laurie Anderson som tok i mot æren på vegne av den avdøde rockeren. Beck og Yeah Yeah Yeahs-medlemmene Karen O og Nick Zinner spilte blant annet Satelite Of Love og Vicious som en hyllest til Reed. Begge låtene var opprinnelig å finne på hans berømte Transformer-album fra 1972.

Paul McCartney presenterte Ringo Starr med ordene: "Ringo er noe ganske spesielt. Når han spiller bak deg behøver du ikke se deg tilbake og spekulere over hvorvidt han har tenkt å øke eller senke hastigheten. Den er der bare." Starr holdt også en lang tale hvor han også tok seg tid til å gi unge musikere noen velmente råd. "Når du sitter i en turnébuss og prumper, innrøm at du gjorde det. Det blir et helvete om du ikke gjør det fordi alle vil beskylde hverandre. Inngå en pakt om at du vil innrømme det. Det gjorde vi, og det er derfor vi ble så store."

Kveldens nest siste låt ble en stjernepakket versjon av The Beatles-klassikeren With A Little Help From My Friends. Se et mobilopptak av opptredenen her:

ANNONCE