Nyhet

Skifter nok en gang ut artistnavnet

Har Astrid Smeplass endelig landet på det rette valget?

Det er ikke alltid like lett å bestemme seg for hva man skal kalle seg som artist. Og det siste året har vi sett flere eksempler på artister i startfasen som har relansert seg selv med nytt navn.

Astrid Smeplass (bildet) har både brukt sitt ekte navn, og den siste tiden kun fornavnet, som artistnavn. Nå har den 18 år gamle artisten landet på noe midt i mellom, og vil fra nå av hete Astrid S, melder VG.

Det skal være i forbindelse med den internasjonale satsingen på henne, etter at debutalbumet til kanadiske Shawn Mendes gikk inn på en førsteplass på de amerikanske Billboard-listene, at navnebyttet ble bestemt. Astrid S er gjestevokalist på en av albumets låter.

— Vi vil gjøre navnet hennes mer Google-vennlig utenfor Norge, gjøre det lettere for røkla å finne veien til sosiale media, butikk og nettside. Vi vil også korte ned veien fra radio til salg og streaming. Navnet "Astrid" er for generelt utenfor Norge, sier Bjørn Rogstad, nordiskansvarlig i plateselskapet Universal, til VG.

I forrige måned spilte artisten på by:Larm (som Astrid), og vi var på plass da hun sto på scenen i Tidal-teltet:

Stjernen fremst på scenen med mikrofonen i hånda har ingen trygg akustisk gitar å gjemme seg bak lenger, men snart vil hun nok uansett ikke trenge det, konkluderte vår anmelder og tildelte konserten fire stjerner.

Les resten av anmeldelsen her.

Hør duetten mellom Shawn Mendes og Astrid S her:

ANNONCE