Nyhet

Vant GAFFA-pris i Sverige

GAFFA.no - alt om musikk.

Norske Astrid S fortjente prisen for årets internasjonale gjennombrudd, ifølge GAFFAs svenske lesere.

Det ble klart under prisutdelingen av GAFFA Sveriges GAFFA-Prisen 2018 i Norrköping lørdag kveld. I alt ble 16 priser delt ut denne kvelden, hvorav 15 var stemt frem av magasinets lesere mens redaksjonens spesialpris gikk til Emma Knyckare, initiatvitakeren til Statement Festival.

— Det begynte som en tweet og endte i noe mye større. Statement Festival er akkurat hva navnet antyder, et statement. En fot som settes ned og en beslutning. Personen bak inititativet har med enormt engasjement samlet en gjeng som gjør en forskjell - og Göteborg står nå med enda et spennende musikkarrangement, het det i redaksjonens begrunnelse for prisen.


LES OGSÅ: Anmeldelse av Kygo i Telenor Arena.

Astrid S var den eneste norske vinneren av en svensk GAFFA-pris. Men arrangørselskapet FKP Scorpio delte også ut prisen Viola Beach Memorial Award under prisutdelingen, som gikk til den svenske artisten Anna Kornelia Åberg og norske Fieh.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Frej Larsson og Joy M'Batha var kveldens verter, mens Graveyard, Slowgold, Rome Is Not A Town, Muhammed Faal og Rein opptrådte på scenen. Den svenske utdelingen av GAFFA-Prisen ble sendt live via Facebook og YouTube, og kan sees i reprise her.


LES OGSÅ: Victoria Beckham uttaler seg om gjenforeningen.


Vinnerne av de ti norske kategoriene i GAFFA-Prisen ble offentliggjort i forrige måned.

Her hjemme ble Sigrid den store vinneren med priser i kategoriene for årets norske soloartist og årets norske hit, mens Kendrick Lamar tok storeslem på de internasjonale prisene og vant i de tre kategoriene han var forhåndsnominert i (årets internasjonale soloartist, årets internasjonale album og årets internasjonale hit).

Se alle vinnerne av GAFFA-Prisen Norge her, og GAFFA-Prisen Sverige her. De danske prisene deles ut i Odense 22. februar.


ANNONCE