Nyhet

Kanye West retter skarp kritikk mot Roskilde

Rapperen mener festivalen burde ha booket Beyoncé fremfor Paul McCartney.

Det vakte stor jubel forrige måned da Roskilde Festival offentliggjorde at den legendariske The Beatles-bassisten Paul McCartney spiller på Orange Scene lørdag den 4. juli. Det er dog ikke alle som er like imponert over den bookingen. I en mailkorrespndanse via Kanye Wests management vender rapperen nemlig tommelen ned.

"Ikke fordi jeg ikke har respekt for min venn Paul," sier Kanye West. "Men har han ikke hatt sin tid allerede? Etter min mening burde man fokusere mer på å booke samtidens musikk fremfor å gå på jakt i fortiden. Og jeg mener, selvfølgelig har Paul hatt et par hits, blant annet hjulpet på vei av meg selv, men hva er han egentlig sammenlignet med Beyoncé?"

Kanye West utdyper sitt standpunkt, nemlig at man i nostalgiens navn forsømmer den egentlige kunst. Og han gjentar i så måte sin sterke kritikk av Beck som kom frem under den famøse avbrytelsen under årets Grammy Awards.

I Danmark møter artistens kontroversielle uttalelse begeistring. Samfunnsdebattant og musiker Henrik Marstal jubler overfor GAFFA over at Kanye West faktisk peker på det skjeve forholdet mellom mannlige og kvinnelige artister på festivalens Orange Scene.

"I fjor var kun 18 % av de bookede artistene på Orange Scene kvinner, så jeg synes klart at Kanye West tar fatt i den riktige ende når han fremhever Beyoncé som en mer aktuell booking," sier Marstal og fortsetter: "Det er jo en foreldet tankegang at man prioriterer en priviligert hvit mann fremfor en kvinne."

Roskilde Festival går ned i dagene 27. juni til 4. juli, og festivalpasset kan kjøpes via GAFFA LIVE.

Oppdatering: Som den observante leser sikkert har skjønt har ikke Kanye West kritisert Roskilde Festival for å ha booket Paul McCartney. Derimot har i skrivende stund 132.000 mennesker signert et opprop for å få West fjernet som headliner under den britiske storfestivalen Glastonbury.

Noen ganger er virkeligheten drøyere enn en hvilken som helst aprilsnarr!

ANNONCE