Nyhet

Det blir likevel ingen oppsigelser for Tidal i Norge

Arbeidsplassene på strømmetjenestens norske kontor er trygge, ifølge redaksjonssjefen.

Det har vært mye snakk om Tidal i media den siste tiden. Den nye strømmetjenesten var opprinnelig ment å være den internasjonale utgaven av norske WiMP, men ble kjøpt opp av Jay Z (bildet) i samarbeid med store stjerner som Madonna, Rihanna og Beyoncé.

I forrige uke siterte flere aviser, inkludert svenske Aftonbladet og Dagbladet, det svenske teknologinettstedet BreakIt på at at ansatte ved Tidals kontorer i Norge, Sverige og Danmark ville miste jobbene sine grunnet nedbemanning.

Under et intervju med Dagbladet i går svarer den norske redaksjonssjefen i Tidal, Sveinung Rindal, følgende angående disse ryktene:


— Vi hadde et lederskifte i Norge, ellers er hovedfokuset vårt på å bygge organisasjonen videre. Oslo-kontoret vårt satser stort i disse dager, og skal ansette flere. Det blir dermed ingen videre kutt i Tidal.

Strømmetjenesten kommer også til å lansere live-konseptet Tidal X, som blant annet vil gi norske brukere tilgang på konserter med norske og internasjonale artister. Ifølge redaksjonssjefen ønsker man her å gi de som betaler for musikk gjennom Tidal muligheten til å oppleve artister i mer intime settinger, og sette opp unike konserter.

Allerede i neste uke skal den personen som lyttet mest til Highasakite via WiMP få to billetter til bandets utsolgte konsert på Sentrum Scene gjennom Tidal X, og flere planer fremover involverer artister som J. Cole i tillegg til svenske Opeths konsert på festivalen Tons Of Rock denne sommeren.


Tanken er at brukerne som lytter mest til den enkelte artisten eller bandet skal belønnes målrettet, melder Tidal i en pressemelding i dag.

Tidligere har flere musikere kommet med kritiske kommentarer mot tjenesten, som har gått i direkte konkurranse med Spotify på lydkvalitet (til en høyere månedlig pris) og bedre inntjening for artistene. Denne uken kom også nyheten om at Spotify nå er mer verdt enn hele den amerikanske musikkindustrien til sammen, noe som virkelig gir Tidal noe å bryne seg på i tiden fremover.

Her i Norge har blant andre Sondre Lerche gitt ut en EP eksklusivt på Tidal, mens Seigmen gjennomførte en førpremiere på deres siste album uken før lansering samme sted.


ANNONCE