Nyhet

Topp 5: Portland-album

– Portland er nå like viktig som San Francisco var på 60-tallet eller Seattle på 90-tallet, sier Dandy Warhols til GAFFA. Vi plukker fem essensielle album.

– Portland er nå like viktig som San Francisco var på 60-tallet eller Seattle på 90-tallet, sier Dandy Warhols til GAFFA i vår reportasje om den legendariske musikkbyen, som du kan lese her. 

Vi plukker ut fem must-have album fra vestkystens rockeby:

Elliott Smith - Either/Or (1997)


Either/Or er skiva som Smiths kjennere har døpt hans beste. Innspilt på flere steder i Portland, er den også en liten hyllest til byen.


The Dandy Warhols - ...The Dandy Warhols Come Down (1997)

Ikke den beste skiva til stonergjengen, men Not If You Were The Last Junkie On Earth vil alltid være schlägeren som ga dem det store gjennombruddet.

Pink Martini - Sympathique (1997)


Med sin originale blanding av jazz, latinske rytmer og klassiske orkesterarrangementer, har Pink Martini blitt husbandet til en hel by. Bare i Portland? Kanskje.


The Shins - Oh Inverted World (2001)


Innspilt hjemme i stua til frontmann Mercer med enkelt utstyr og lite midler, ble den lydsporet til en hel hipsterverden tre år etter med filmen Garden State.


The Decemberists - Her Majesty the Decemberists (2003)

Ikke den lettest tilgjengelige skiva til folkrockgjengen, men et solid stykke håndverk som går sine helt egne veier og ga dem en rød prikk på musikkartet.

ANNONCE