Nyhet

Øya-klare The Shins om øyeblikket som forandret bandets liv for alltid

GAFFA.no - alt om musikk.

Det amerikanske bandet forteller om sitatet som også endret deres liv. 

Vi møter The Shins-frontmann James Mercer og bassist Yuuki Matthews for en prat bak svømmebassengene på Tøyenbadet før de spiller på hovedscenen på Øyafestivalen senere i kveld.

De snakker litt om vennlige nordmenn, om hvordan det var å ta båt til Hovefestivalen i 2012, men også om de berømte ordene: «You gotta hear this one song. It'll change your life, I swear».


LES OGSÅ: Saksøker festivalarrangør.

Ordene tilhører rollekarakteren til Natalie Portman i filmen «Garden State» (2004), Sam, og låten hun snakker om er selvfølgelig New Slang av The Shins.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Den popkulturelle klassikeren sørget for alvor å få fart på karrieren til Albuquerque-bandet, og ifølge dem selv er det ikke urimelig å si at sitatet også endret deres liv:


— Vi merket at det hadde skjedd mye da vi slapp vårt tredje album. Det ble en stor suksess, og det var mye på grunn av filmen, som kom noen år før. Da lurte alle på hva The Shins holdt på med, forteller Mercer.


— Det var et stort popkulturelt øyeblikk. Man kan ikke betale for den typen reklame, legger han til.

LES OGSÅ: Daniel Kvammens beste Øya-tips.

Matthews må innrømme at han ikke har sett filmen (!), men han husker godt at den kom og hvor viktig den var. Han så det hele utenfra, riktig nok, for han begynte ikke å spille med The Shins før på turnéen som fulgte Port Of Morrow (2012).


Et lengre intervju med The Shins vil bli publisert på GAFFA.no i neste uke.

ANNONCE