Nyhet

Radiohead er i studio

Etter å ha publisert en rekke kryptiske meldinger den siste tiden, bekrefter endelig Thom Yorke at Radiohead er i studio.

I sommer kom den gledelige nyheten om at Radiohead (bildet) endelig er i gang med forberedelser til en ny plate, oppfølgeren til The King of Limbs fra 2011. Det var gitarist Johnny Greenwood som kom med nyheten under et radiointervju.

– Vi går i studio i september for å spille, øve og innspille. Så får vi se hvordan det låter, sa han.

Og mye har tydet på at det har skjedd ting i Radiohead-studioet i det siste.

Thom Yorke har publisert en rekke kryptiske meldinger på Twitter, blant annet teksten til Wolf at the Door fra Hail to the Thief fra 2003 og et bilde av en hvit vinylplate, som Nigel Godrich (produsent for bandet i en årrekke samt medlem av Atoms For Peace) også la ut. Dette har fått ryktene til å gå om det forestående albumet. 

Og nå er det endelig bekreftet: Radiohead er i studio, melder NME. Yorke skriver på sosiale medier at "overdubs happen in Radiohead studio", mens han og Stanley Donwood, som har designet alle bandets album og plakater siden 1994, går gjennom gammel artwork og gamle tekster.

Siden bandets forrige utgivelse har Thom Yorke gitt ut et album med sideprosjektet Atoms For Peace. Radiohead har så langt gitt ut åtte album siden 1993. Den største kommersielle suksessen var 1997-utgivelsen OK Computer, som solgte to millioner eksemplarer i USA, og 1,5 millioner på de britiske øyer.

Hør låten A Wolf at the Door her:

ANNONCE