Nyhet

Norsk band slipper album via Instagram

Inviterer til sniklytt gjennom den populære bildetjenesten.

Om fem dager slipper The Lionheads (bildet) debutalbumet, Human Walk. Men allerede i dag kom sniklanseringen av hele albumet på Instagram, av alle steder.

Klikker man seg inn på @human_walk på den populære bildetjenesten har bandet lagt ut smakebiter av hver låt med lenker til profiler hvor man kan høre hele låtene.

— Etter å ha jobbet med albumet i mange år, ville vi gjøre noe ekstra i forbindelse med utgivelsen. Før kunne vi bli kjent med band ved å bla i bookleten til CD-en, men de dagene er over. Dette er et forsøk på å gjøre det lettere for folk å bli kjent med oss og gi dem den gode gamle albumfølelsen, sier bandet om den alternative måten å slippe løs musikken på.

Hele designet på albumet skal være tilpasset Instagram. Hver låt har fått hvert sitt cover, og når man trykker på det, spilles et utdrag av sangen mens bildets animasjon vises. Ved å gå videre til sangens egen profil kan man høre hele låten, lese teksten og se bilder og video av bandet.

The Lionheads går dermed i fotsporene til blant andre Radiohead, som tidligere i år lanserte sin egen mobilapplikasjon og som senest i går la ut ny musikk gjennom denne. Men terskelen for å sjekke ut noe nytt er vel kanskje lavere i og med at de fleste allerede har Instagram installert på mobiltelefonene sine.

Bandet kan også oppleves på scener landet rundt i høst. Allerede 19. september åpner de sin norgesturné på Parkteateret i Oslo før de besøker Bergen, Trondheim, Bodø, Volda, Sogndal, Ås og Stavanger.

ANNONCE