Nyhet

116 000 nedlastinger på 24 timer

Det nye soloalbumet til Thom Yorke har blitt sluppet via BitTorrent.

Thom Yorke sitt nye soloalbum Tomorrow's Modern Boxes har blit lastet ned 116 000 ganger i løpet av sine første 24 timer på markedet. 

Albumet ble sluppet fredag via nedlastinsportalen BitTorrent for $6 (38 kroner), og har vist seg å være et meget suksessfullt "eksperiment". I løpet av de 24 timene har nærmere 4,5m gått mer eller mindre rett i Yorke sin lomme.

"Det er et eksperiment for å se om systemets mekanikk er noe folk klarer å forstå. Om det fungerer, kan det være en effektiv måte å gi tibake noe av kontrollen over internetthandel til de som skaper verkene" sier Yorke i en pressemelding.

Yorke, og Radiohead er kjent for utradisjonelle albumslipp. I 2007 ble In Rainbows sluppet med en betal-hva-du-vil løsning, mens oppfølgeren The King Of Limbs ble annonsert ble annonsert fem dager før slippdato. Thom Yorke sitt forrige soloalbum The Eraser kom i 2006.

P.S: en vinylutgave av Tomorrow's Modern Boxes kan bli kjøpt for ikke fullt så snille £30 (315 kroner) fra Thom sin dedikerte nettside

ANNONCE