Nyhet

Oslo World 2014: Stalltips

Disse må du få med under Oslo World Music Festival 2014.

Årets utgave av Oslo World Music Festival er den 21. i rekken, og med et program bestående av Dengue Dengue Dengue (bildet), Gilles Peterson og ikke minst Hugh Masekela som for anledningen spiller sammen med norske Ole Edvard Antonsen og Mathias Eick.

Det hele går av stabelen 28. oktober til 2. november, og vi har fått noen stalltips fra DJ La Isla Anita, DJ Vari Loves og DJ Nasim Smiles som alle skal snurre plater under festivalen.

DJ La Isla Anita (Anita Halmøy Wisløff)

— Jeg gleder meg til Dengue Dengue Dengue - dans dans dans. Alle må dra hit og teste ut zumbamoovsene sine på ekte! Kvam & Hammerø - svært spent på hva disse herremennene som utgjør halvparten av Atlanter kommer opp med, da jeg er veldig fan av musikken til nevnte band. Kvammerø! Oy - hot sammensurium av feelgood-rytmer, elektronika og generell godstemning. Tror det kan bli en kul liveopplevelse! Og ikke minst; Hugh Masekela - en one of a kind legendarisk artist, og en sabla fin fyr. Hadde gleden av å bli litt kjent med ham da han spilte på masse av de samme festivalene som Mari Boine i Australia. Og for en kraftpakke av en trompetfest det blir med Ole Edvard Antonsen og Mathias Eick!

DJ Vari Loves (Kristin Erntsen)

— Jeg må innrømme at det er mye nytt for meg av artister i år, noe jeg synes er spennende. Men av det jeg kjenner til kan jeg absolutt anbefale disse: Ayo, hun har jeg hørt en del på. I mine ører ordentlig nydelig soul, masse sjel og vakker vokal. Fatima har en veldig spennende sound. Hip-hop, on off beat, sammarbeidet med masse spennende produsenter. Digger viben hennes, dansbart og rett og slett veldig kult. Boddhi Satva, veldig dyktig houseprodusent. Veldig rytmisk og gøy!

DJ Nasim Smile (Nasim Ahzami Raknerud)

— Det er mange fantastiske artister på festivalen i år, men jeg vil si at jeg gleder meg mest til Hugh Masakela og Monica Ifejilika. Jeg ønsker alltid å støtte opp om de norske artistene for det finnes så mange store talenter i landet, og det blir første gang jeg ser Monica Ifejilika kjøre solo. Og det hjelper at jeg skal spille settet mitt før hennes konsert og at jeg digger hennes nye låt. Hun er en sterk stemme og jeg gleder meg til å høre mer fra henne. Hugh Masakela er en som har holdt på i alle år, en solid og dyktig artist som jeg synes lager spennende musikk. Det er vel verdt å se ham live, og sammen med to av Norges beste trompetister, så må dette bli en fantastisk konsert. Fun fact: Ole Edvard Antonsen er en av de første store norske artistene jeg lærte om da jeg kom til Norge i en alder av sju og jeg har alltid sett på ham som en av norges topp musikere i sin klasse.

Se et lite portrett av Hugh Masekela her:

Eller hør Dengue Dengue Dengues Simiolo her:

ANNONCE