Nyhet

Gorillaz med nytt album

Damon Albarn med flere spennende nyheter.

I et intervju med Sydney Morning Herald bekrefter Damon Albarn at hans neste album vil bli utgitt via det animerte bandet Gorillaz.

Gruppen ble skapt av Damon Albarn og kunstneren Jamie Hewlett i 1998. Duoen har oppnådd massiv suksess med deres selvtitulerte debutalbum, Demon Days og Plastic Beach

Hewletts virtuelle karakterer 2D, Murdoch, Noodles og Russel ble sist sett på deres forrige plate, The Fall, utgitt i 2011.

Nå ligger det til rett for at gruppen skal gjennoppstå, men ikke med det første skal vi tro Albarn. Han forteller at de jobber med å reaktivere Gorillaz, men at en ny utgivelse ikke vil komme før i 2016.

Tidligere har det sett svært mørkt ut for prosjektet. Sist gang han pratet om Gorillaz ble det påstått at det var heller utenkelig at det ville komme ny musikk. I 2011 gikk det til og med rykter om at duoen skulle legge opp.

I tillegg til nyheten om nytt Gorillaz-materiell bekrefter også Albarn at en ny plate med supergruppen The Good, The Bad And The Queen er på vei. Bandet består av The Clash-bassist Paul Simonon, trommeslager Tony Allen og The Verve-gitarist og –keyboardist Simon Tong.

Blur-fronten blir det derimot rolig fremover. På spørsmål om bandets planer uttaler Albarn:

– Jeg ser for meg at det er en viss form for fremtid. Men akkurat nå er det ikke tid til fremtiden, kun nåtiden. Hvem vet? Jeg har ikke lyst til å si noe, for hvis jeg gjør det blir det tatt ut av kontekst og jeg blir beskyldt for å hause opp.

For nostalgiens skyld kan du sjekke ut Rock The House fra Gorillaz sitt selvtitulerte debutalbum her: 

 

 

ANNONCE