Nyhet

Pstereo avslører de fem første artistene

Trondheimsfestivalen byr på rock, electropop og mer.

Pstereo-festivalen i Trondheim har lagt de fem første artistnavnene til neste års plakat. 2015 blir det niende året hvor området langs Nidelven omgjøres til et av Norges mest idylliske festivalområder, og allerede nå ser lineupen storveis ut: Opeth, Aurora Aksnes, Matoma, Cymbals Eat Guitars og Emilie Nicolas er booket.

De svenske heavy-heltene i Opeth har i mange år vært i fortroppen for frisk blanding av death metal, akustiske gitarer og 70-tallsrock. Tidligere denne måneden spilte de en strålende konsert på Sentrum Scene i Oslo, og mange hjerter gleder seg over at de krysser landegrensen igjen til sommeren.

Vår anmelder ga konserten fem stjerner og rapporterte om "en episk tidsmaskinreise" som strakk seg "over store deler av Opeths 25 år og elleve album lange karriere." Les hele anmeldelsen her.


Unge Aurora Aksnes har blitt omtalt mye gjennom 2014, og det med god grunn. Under årets by:Larm var hun blant artistene som ble trukket frem av nær sagt "alle" som det neste store, til tross for at de færreste har hørt mer enn de to låtene 17-åringen fra Os utenfor Bergen hadde gjort tilgjengelig på nett.

Da hun spilte på Hovefestivalen i sommer, skrev vår anmelder begeistret om en konsert preget av "imponerende soul-pop i regnværet", der det "fra første låt var klart at hun er all hypen verdig". Les femstjernersanmeldelsen her.

Den lokale Trondheim-produsenten og remix-reseren Matoma er klar for å kickstarte festivalgjengeres danseføtter med nu-disco og house, mens New York-bandet Cymbals Eat Guitars vil stå for festivalens obligatoriske dose med skranglete indierock.


Emilie Nicolas er den siste bekreftede artisten. Hun dukket opp ut av det blå i 2013, og har bemerket seg som en av Norges mest spennende artister, både på plate og i live-sammenheng. Dette mye takket være en viss coverlåt som bærer nettop navnet Pstereo.

Debutalbumet Like I'm A Warrior høstet inn toppkarakteren av vår anmelder som skrev: "Like I'm A Warrior gir albumformatet nyvunnet kraft, men aller mest er debuten et bevis på at Nicolas' fortryllende stemme – med de lange harmoniene som tar åpningssporene til et høyere nivå – fortjener et mye større publikum enn hva Norge kan tilby." Les resten av anmeldelsen her

Pstereo 2015 arrangeres 21.-22. august. 1. desember går festivalbillettene i salg, til rabattert pris frem mot nyttår.
 
Gir deg opp til festivalen via et gjensyn med Emilie Nicolas' nydelige video for Grown Up:
 


ANNONCE