Nyhet

19 nye navn til Roskilde

Roskildefestivalen med heftig slipp.

Nå har dagen kommet hvor Roskildefestivalen for alvor løfter på sløret og avslører hvem som skal tiltrekke neste års klientell. Festivalen har allerede offentliggjort navn som Pharrell Williams, Mew og Lamb Of God til 2015-programmet, men nå blir listen endelig lengre.

Muse er verdt å nevne først av de 19 navnene. Den britiske trioen med forsanger Matt Bellamy i front, trer til sommeren opp på den Orange Scene. Dette vil sannsynligvis skje med bandets syvende album i bagasjen, da Muse tidligere har meddelt at de forventer å gi ut nytt album i løpet av 2015.

Muse ankommer ikke alene til Roskilde, for det er enda mer rock i bredformat og alternativ pop i vente fra amerikanske The War On Drugs og St. Vincent. I tillegg vil The Tallest Man On Earth ta med seg fullt band og spille sin eneste skandinaviske festival eksklusivt på Roskilde.


Norske Honningbarna gjestet festivalen i 2011, og er nå endelig bekreftet tilbake til Roskilde.

I tillegg vil urbane artister som Tropkillaz, IloveMakonnen, Future Brown, Young Fathers og Kate Tempest velsigne festivalen med hiphop, rap og elektronisk musikk i forskjellige musikalske mutasjoner.

Svenskene i Goat tar med seg sin elleville eksperimentelle rock, mens amerikanske OFF! stiller med hardtslående punkrock. Ikke minst vil også amerikanske Pallbearer by på saftig hardrock til massene. 


Samtidig er en ny bølge av svartmetall-navn som amerikanske Deafheaven og det danske kvinnelige enmannsbandet Myrkur i ferd med å innvie helt nye fans i de mørkeste regionene av metal-scenen.

Batida, Broken Twin, Dalhous og Kasai Allstars vil også gjeste den danske festivalen.

Roskilde 2015 arrangeres fra 27. juni til 4. juli.


Her kan du se den foreløpige Roskilde-linupen presentert i regi av festivalen selv:

ANNONCE