Nyhet

Tre nye band bekreftet til Øya

Rockeentusiastene kan glede seg - alle tre er nemlig av det tyngre slaget.

Øyafestivalen har hyppige slipp av nye artister og band i disse dager, og festivalen lovet sist uke at det også ville bli flere artistslipp innen et bredt utvalg stilarter den kommende tiden. Festivalen holder selvsagt hva den lover, og gleder dessuten de som liker det litt hardere lydbildet - når det generøse punkbandet Oslo Ess (bildet), metallbandet Gojira og rockeduoen Royal Blood  er bekreftet til programmet.

Oslo Ess slapp 17. februar sitt tredje studioalbum Alle Hjerter Deler Seg. Vår anmelder konkluderte med at 'østkantvestkystpunkerne leverer igjen' og rullet fem stjerner for plata.

- Med Alle Hjerter Deler Seg har Oslo Ess gitt ut ti nye låter de kan turnere med, så det er ikke grunn til annet enn å få med seg en Oslo Ess-konsert også i 2014. Låtmaterialet er det ingenting å si på.


Les resten av anmeldelsen her.

Årsaken til at bandet ofte går under tilnavnet 'det generøse punkbandet', er at de ønsker at suksessen de oppnår skal benyttes til gode formål, spesielt rettet mot gateselgerne i Oslo. Oslo Ess arrangerte blant annet arrangementet bry:Larm under årets by:Larm-festival i Oslo, og har også gitt ett eksemplar av Alle hjerter deler seg til hele opplaget av marsutgaven til =Oslo.

I et intervju med GAFFA i februar, fortalte bandmedlemmene Åsmund og Knut-Oscar at de anser =Oslo som et genialt konsept, og tok kontakt med magasinet sammen med managementet og plateselskapet sitt for å se på mulighetene for et samarbeid.


— Det er en fin måte å hjelpe folk som ikke er så godt stilt på. Det er jo ikke direkte veldedighet, men effekten av det er veldedighet. =Oslo gir folk verdighet, mestringsfølelse, en jobb, og noe å sette pris på.

Les hele intervjuet her.

Den britiske, og relativt ferske, hardrockduoen Royal Blood er også bekreftet, i tillegg til de desidert mer veletablerte franske metallheltene i Gojira, som også legger turen innom Norge når de varmer opp for Metallica under sommerens Sonisphere 2014 på Valle Hovin. Mer om det her


Billetter og full oversikt over sommerens Øyafestival, kan du skaffe deg via GAFFA Live og GAFFAs Festivalguide.

ANNONCE