Nyhet

Strøm konserter fra SXSW gratis

iTunes inviterte i natt til eksklusiv Coldplay-konsert, og de neste dagene kan du se flere store artister fra din egen stue.

GAFFA tipset i går om muligheten til å høre et godt knippe av låtene fra Coldplay (bildet) sitt kommende album. Det er forsatt to måneder til Ghost Stories slippes, men i natt stod det britiske bandet på scenen under iTunes Festival på bransjefestivalen SXSW i Austin, Texas - hvor det på forhånd var blitt lovet at de minst vil spille halvparten av låtene fra den kommende skiva.

Bandet holdt selvsagt det de lovet, og nattens låtliste bestod blant annet av Always In My Head, Magic, Another's Arms og Midnight - alle hentet fra det kommende albumet og fremført live for første gang. Chris Martin og resten av bandet dro selvfølgelig også frem et par av deres tidligere hits, som Paradise, Clocks, Viva La Vida og Fix You.

iTunes Festival holdes som en del av South By Southwest - en av verdens største bransjefestivaler med fokus på musikk og film, som går av stabelen i disse dager. Hver kveld frem til lørdag inviterer iTunes til konserter med blant annet Pitbull, Kendrick Lamar og Soundgarden. Alle de fem kveldene har du mulighet til å strømme gratis både direkte og i ettertid via iTunes Store med iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller PC.

Opptredenene kan også ses via iTunes Festival-appen. Les forøvrig mer og se fullt program for de forskjellige kveldene her.

Under selve SXSW-festivalen står også flere norske artister og band på scenen. På fredag skal norsk musikk promoteres under showcasen 'Norway Night'. Med støtte fra Music Norway presenterer Brilliance Records og Jansen Plateproduksjon totalt seks fremadstormende norske artister, som sammen skal vise litt av bredden i norsk musikk.

Les mer og se hvem som spiller her.

To norske musikkvideoer er også en del av festivalens musikkvideoprogram.

ANNONCE