Nyhet

Pixies er klare med sitt første album på 23 år

Boston-bandet, med Black Francis i spissen, følger de siste måneders EP-utgivelser med en fullengder.

Pixies-fansen har ventet i mange år på et nytt album fra det innflytelsesrike bandet, og nå går drømmen i oppfyllelse. For første gang på over to tiår utgir Pixies et nytt album, Indie Cindy, den 28. april. En uke før er det allerede mulig å få fingrene i en utgave av albumet, da bandet feirer Record Store Day den 19. april ved å sende ut en egen vinylutgivelse til utvalgte platebutikker. Se trackliste under.

— Vi begynte for alvor å snakke om å lage ny musikk for fire år siden, forteller trommeslager David Lovering. Ny musikk virket som noe vi bare var nødt til å gjøre, for vi kunne ikke bare fortsette med å legge ut på turné uten noe nytt materiale. Snakket utviklet seg etter hvert til en skriveprosess og studietid, og vi er alle sammen meget fornøyde med det endelige resultatet.

Albumets 12 spor er produsert av Gil Norton, som også produserte albumene Doolittle (1989), Bossanova (1990) og Trompe Le Monde (1991), og består av de låtene, som har vært å finne på de to EP'er, som bandet har gitt ut siden september i fjor, EP1 og EP2, samt tre numre fra den ferske EP3 og singelen Bagboy. Bandets forrige album var Trompe Le Monde, som kom ut i 1991.

Låtlisten er som følger:

1. What Goes Boom
2. Greens and Blues
3. Indie Cindy
4. Bagboy
5. Magdalena 318
6. Silver Snail
7. Blue Eyed Hexe
8. Ring the Bell
9. Another Toe in the Ocean
10. Andro Queen
11. Snakes
12. Jaime Bravo

Se en teaser for albumet her:

ANNONCE