Nyhet

Navnebytte for iampsyencefiction

Aleksander Johansen & co. innså at navnet rett og slett ble for vanskelig, og annonserer vinylslipp og en siste konsert før det blir fullt fokus frem mot debutalbumet.

Iampsyencefiction har den siste tiden etablert seg som et voksende stjerneskudd på den norske indiehimmelen. Bandet gikk fra å være soloprosjektet til nordlendingen Aleksander Johansen, til et dynamisk, Oslobasert musikerkollektiv, med blant andre Dråpe-trommis Eirik Kirkemyr og eks Lama-general Nils Martin Larsen.

Nå skifter de navn til Psyence Fiction og annonserer vinylslipp på Ingensteds i Oslo den 11. april, før de trekker seg tilbake til studio for fullt fokus på det kommende debutalbumet.

— Dette er nok den eneste konserten vi gjør for oss selv i Oslo på en stund, da vi begynner å jobbe med debutalbumet vårt allerede i slutten av april. Utover det har vi en del spennende ting på gang i utlandet det blir gøy å fortelle om, sier Johansen i en pressemelding.


GAFFA møtte den sjenerte, men ambisiøse frontmannen på en bar i Oslo et par uker før deres by:Larm-opptreden i februar - intervjuet kan leses her. Den nevnte by:Larm-konserten sanket fem stjerner fra GAFFAs anmelder, som refererte til bandet som en usedvanlig god vokalist omgitt av et aldri så lite stjernelag.

— Til tross for bandnavnet, og Johansens etter sigende store personlige fascinasjon for verdensrommet, høres musikken igrunnen hverken futuristisk eller svevende ut. Det låter bare jordnært og emosjonelt, og som sabla godt alternativrock-håndverk. Eller som et norsk The National møter Interpol med innestemme, om du vil.

Les hele anmeldelsen her.


Å bytte navn er noe som til slutt ble innsett som en ren nødvendighet.

— Selv om det var et navn vi hadde blitt veldig glade i, så vi utfordringen med at det skulle bli et tema i hver eneste anmeldelse og omtale om bandet. Liten i, ikke mellomrom osv. Psyence Fiction er en direkte referanse til albumet med samme navn av produsenten UNKLE, som har betydd mye for meg, og jeg synes jo selv det er en lek med ordene som setter seg og sier noe om musikken jeg lager, sier Johansen.

Billetter til konserten på Ingensteds kan kjøpes her.


Om du ikke har mulighet til å komme deg til hovedstaden denne dagen, kan du trøste deg med at Psyence Fiction forrige uke ble annonsert til Phonofestivalen, som finner sted i Bergen til høsten.

ANNONCE