Nyhet

Jimi Goodwin jobber med Dungen

Doves-sangeren er for tiden aktuell med sin første soloplate, men har også skrevet nye låter med de svenske psychrockerne i Dungen.

Doves-frontmann Jimi Goodwin (bildet) slapp sin første soloplate, Odludek, i forrige uke. Likevel har han allerede planene klare for fremtidige prosjekter, og avslører overfor NME at han også har skrevet låter, og tilbragt tid i studio, med de svenske psychedeliaprogrockerne i Dungen:

— Jeg skrev noen låter i Sverige med gutta fra Dungen, nærmere bestemt gitarist Reine Fiske, som er helt crazy, og deres tidligere trommis Fred Bjorling, som er en god venn. Dungen er et jævla spesielt band. Vi gjorde en sang som heter Nails i et studio med vegg-til-vegg-tepper og gammelt utstyr. Jeg håper å gå tilbake i studio med dem når jeg er ferdig å turnere i sommer. Musikken føltes ganske annerledes enn det jeg er vant til, sa Goodwin til den britiske blekka.

Gitarist Reine Fiske har for øvrig jobbet med både Elephant9 og ikke minst Motorpsycho de siste årene. Tidligere denne måneden var han på scenen med de trønderske rockelegendene da de fikk full score fra vår anmelder for deres utsolgte Rockefeller-konsert:

— Man forsvinner inn i en psykedelisk psykose som ikke slipper taket, og gynger med uten å vite egentlig hvor man befinner seg i tid og rom. Selv om Snah og Reine Fiske, som må sies å gjøre en helt fabelaktig jobb og virkelig har funnet sin plass i Motorpsycho og eier sin del av scenen, bytter gitarer i ett sett. Så mistet man oversikten. Og det er akkurat slik det skal være. Svetten begynte å piple frem og Kapstad slo fra seg, mens Bent Sæther viste fansen den ene bassen vakrere enn den andre.

Les resten av den noe psykedeliske anmeldelsen her.

Sjekk også ut Jimi Goodwins singel Oh! Whiskey, hentet fra debutplaten, Odludek, her:

ANNONCE