Nyhet

Ikke noe mer Raconteurs

Ingen store planer om å følge opp 2008-skiven Consolers of the Lonely for Jack White og vennene hans.

Jack White fikk etter det store gjennombruddet med The White Stripes fjerdeskive Elephant i 2003 stadig mer behov for å gjøre sin helt egen greie, eller i hvert fall en annen greie. Eller en Meg White-løs greie, kanskje. Uansett, dette resulterte blant annet i sideprosjektbandene The Raconteurs og The Dead Weather, som han stiftet i årene som fulgte sammen med forskjellige musikerkompiser.

The Raconteurs var vel alltid sideprosjektet som lå aller nærmest The White Stripes i lydbildet, og de slapp sin siste skive Consolers of the Lonely i 2008.

Etter The White Stripes ble offisiellt oppløst og Jack for to år siden slapp sin lenge etterlengtede solodebut, en kritikerhyllet skive som mest av alt låt som som et særs solid overskuddslager av ubrukte The White Stripes- og Raconteurs-viser, var det vel ikke så mange lenger som trodde at sistnevnte band skulle fortsette å eksistere.


Nå bekrefter Raconteurs-medlem Brendan Benson at neida, det blir virkelig ikke noe mer Raconteurs. Antagelivis. Til de som lurte.

Det er ingen planer om å spille inn noe nytt materiale akkurat nå, forteller han til NME:

– Det føltes alltid sponant. Det var noe jeg likte ved det også. Og jeg tror det kommer til å fortsette på den måten. Vi planla aldri noen ting. Vi planla ikke å legge ned bandet heller.


Alle medlemmene av The Raconteurs har i løpet av de siste årene flyttet til Nashville, men akkurat det er visst tilfeldig, og hjelper lite:

– Vi bor alle sammen i samme by nå, så [i fremtiden] kan det jo alltids skje noe … eller ikke.

Hm. Jack er forøvrig etter sigende opptatt med å følge opp den store solosuksessen og å bidra på et par av sangene på Neil Youngs nye album. Og å gi high fives til speilbildet sitt hver morgen.


I desember fant han likevel tid til å spille live sammen med Benson, som en del av engansprosjektet Brendan Benson & Friends på en veldedighetskonsert for David Lynch Foundation. Og Brendan, det går sikkert an å finne på noe sammen oftere. Samle gjengen. Dere bor jo alle så nærme hverandre nå, og det er jo så lenge siden sist og greier. Ingenting skjer når man bare sitter ved telefonen og venter, noen må være den første til å ta intiativ!

Bandets offisielle nettside gir ikke mye håp om en ny turné om man trykker på lenken live:

The requested URL /live was not found on this server, heter det. Nåvel. Vi krysser fingrene for at The Dead Weather eller Jack White solo kommer til landet igjen om ikke altfor lenge.


ANNONCE